Cum au reusit doua tinere din Oradea sa devina ambasadoarele bucatarului Jamie Oliver

Cum au reusit doua tinere din Oradea sa devina ambasadoarele bucatarului Jamie Oliver

Prin natura muncii pe care o desfasoara, Patricia a observat ca parintii sunt din ce in ce mai interesati in ceea ce priveste sanatatea lor si a copiilor lor, fie ca este vorba despre calitatea ingredientelor, fie despre utilizarea unor de vase si accesorii care pastreaza substantele hranitoare, dar care nu altereaza si nu contamineaza preparatele. "Prin aceste ateliere de gatit pentru copiii din scoli si gradinite, dar si colaborarile care au luat nastere, urmarim constientizarea importantei unui stil de viata sanatos, cunosterea principiilor de baza ale unei alimentatii sanatoase, cresterea consumului de fructe si legume, si cresterea consumului de alimente de origine locala", precizeaza Patricia.

acum 75 luni (18 May 2016)

In lume exista peste 150.000 de Ambassadori Food Revolution, iar cele doua tinere din Oradea se numara printre ei. "Ne-am unit fortele pentru a transmite un mesaj : hrana ne poate influenta starea de sanatate, iar alegerile corecte in ceea ce priveste alimentatia, incepand cu o varsta frageda, ne pot ajuta sa prevenim bolile cornice", spune Amelia Selariu. Incepuse de ceva vreme cu ateliere de nutritie, incercand sa promoveze un stil de viata sanatos, insa programul ,,Food Revolution" i s-a potrivit ca o manusa. A fost nevoie de o serie de proceduri pana a primit vestea ca a fost acceptata.

Prin natura muncii pe care o desfasoara, Patricia a observat ca parintii sunt din ce in ce mai interesati in ceea ce priveste sanatatea lor si a copiilor lor, fie ca este vorba despre calitatea ingredientelor, fie despre utilizarea unor de vase si accesorii care pastreaza substantele hranitoare, dar care nu altereaza si nu contamineaza preparatele.

"Mi-am dorit mai mult: implicarea copiilor in procesul de gatire si servirea meselor in familie.

Ca Ambassadori Food Revolution, cele doua tinere au o misiune cat se poate de clara, aceea de a educa populatia in ceea ce priveste un stil de viata sanatos. In plus, in fiecare an, in luna mai se tine Food Revolution Day, un eveniment ce se desfasoara in aceeasi zi, pe tot globul, cu scopul de a sublimia importanta unei educatii nutritionale in randul copiilor. Fiecare Ambassador este liber sa isi aleaga metoda prin care transmite mesajul, insa cele doua au decis sa isi uneasca fortele si sa faca ateliere de nutritie pentru cei mici in gradinite si scoli. Este vorba de Ioana Raluca Sasca, administrator ,,Better Food", restaurant si firma de catering", ne-au spus Amelia si Patricia.

In fiecare saptamana, ambasadorii oradeni au cate un atelier de nutritie pentru copii, acolo unde sunt solicitati, cu scopul de a sublinia importanta unei aliment... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro