Cum au reusit cativa tineri din Ialomita sa infiinteze un centru special pentru adolescenti

Cum au reusit cativa tineri din Ialomita sa infiinteze un centru special pentru adolescenti

O idee occidentala Initiativa de a infiinta un astfel de centru la Amara ii apartine lui Alin Potinche (31 de ani), activist pe probleme de asistenta sociala in mai multe ONG-uri si fundatii din Bucuresti. Activitati speciale ale beneficiarilor din cadrul Centrului de Tineret Amara FOTO: facebook.com Maria Chirita (20 de ani) s-a inscris la atelierul de improvizati si invata sa editeze fotografii. Evenimente speciale in timpul vacantei Dincolo de obisnuitele ateliere, centrul de educatie nonformala de la Amara desfasoara lunar activitati educative de interes public.

acum 56 luni (14 Jun 2015)

Denumit "Centrul de Tineret Amara", locul este o adevarata casa dedicata educarii prin mijloace neconventionale a adolescentilor si tinerilor. Astfel, in doua dintre birourile fostei primarii a orasului cei peste 150 de beneficiari ai centrului iau lectii de scriere creativa, teatru de improvizatie, limba engleza sau utilizare a programului de editare foto photoshop. Atelierele se desfasoara in fiecare saptamana, de joi si pana duminica. Centrul functioneaza in baza Legii tineretului, el adresandu-se persoanelor cu varste cuprinse intre 14 si 35 de ani. O idee occidentala Initiativa de a infiinta un astfel de centru la Amara ii apartine lui Alin Potinche (31 de ani), activist pe probleme de asistenta sociala in mai multe ONG-uri si fundatii din Bucuresti.

Alin Potinche este initiatorul ideii Centrului de Tineret Amara FOTO: Madalin Sofronie "Am vizitat mai multe tari europene si am observat ca tinerii din acele state sunt interesati sa vina in astfel de centre. Am facut eforturi, iar acum avem un an si jumatate de cand existam. In timpul scurs de la infiintare si pana in prezent am facut numeroase activitati, iar tinerii beneficiari au fost foarte incantati. Cei care au venit de la inceput vin si astazi cu aceeasi placere" declara Alin Potinche. Atelierele care dezvolta personalitatea Cele mai indragite ateliere care se desfasoara in cadrul Centrului de Tineret Amara sunt cel de scriere creativa, teatru de improvizatie si cel in care se invata programul Photoshop. Alexandra Matei (31 de ani) este formatorul care ii invata pe tineri sa fie creativi in scris.

Pentru tinerii din Amara centrul din inima orasului este o adevarata casa FOTO: Madalin Sofronie "Am descoperit foarte multi tineri care chiar stiu sa scrie, insa niciodata nu au avut sansa de a o face. Maestru in arta creatiei computerizate, Stefan Florescu (22 de ani) este student la management, iar cand este acasa la Amara ii invata pe tinerii de-o varsta cu el programul photoshop. Toti cursantii... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro