Cum au ramas spionii brusc fara sef

Cum au ramas spionii brusc fara sef

Demisia intempestiva a lui Mihai Razvan Ungureanu a fost anuntata de Madalina Puscalau, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, care a precizat ca seful statului i-a acceptat demisia. Presedintele Comisiei de control al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihaita Calimente (ALDE), a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu l-a contactat telefonic si i-a transmis ca are niste probleme de sanatate si "trebuie sa stea la pat", motiv pentru care a demisionat de la sefia SIE. In 2015, din 5.988 de dosare, 90 au avut la baza sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI (MAI) si 4 de la Directia de Informatii a Armatei, insa de la SIE nu am avut nicio informare".

acum 58 luni (26 Sep 2016)

Demisia intempestiva a lui Mihai Razvan Ungureanu a fost anuntata de Madalina Puscalau, purtatorul de cuvant al presedintelui Klaus Iohannis, care a precizat ca seful statului i-a acceptat demisia. Conducerea SIE va fi asigurata interimar de Silviu Predoiu, adjunct al SIE inca din 2005.

Presedintele Comisiei de control al Serviciului de Informatii Externe (SIE), Mihaita Calimente (ALDE), a declarat ca Mihai Razvan Ungureanu l-a contactat telefonic si i-a transmis ca are niste probleme de sanatate si "trebuie sa stea la pat", motiv pentru care a demisionat de la sefia SIE. Ulterior am primit un telefon din partea domnului director Razvan Ungureanu, care mi-a comunicat sa il cred pe cuvant ca demisia domniei sale a intervenit in urma starii de sanatate pe care o are. Mi-a spus ca trebuie sa stea la pat si ca este o problema serioasa si, in consecinta, este singurul motiv pentru care si-a inaintat demisia", a declarat Calimente, la Palatul Parlamentului.

Ulterior, presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, presedintelui Senatului si presedintelui Camerei Deputatilor sa ia act de demisia din functia de director al SIE a lui Mihai Razvan Ungureanu si sa declare vacanta aceasta functie. Va amintiti ca eu l-am propus la conducerea SIE", a mai precizat Iohannis, care a spus ca nu a discutat cu MRU despre motivele demisiei sale.

Primele informatii privind racirea relatiilor dintre MRU si presedintele Klaus Iohannis au aparut imediat dupa izbucnirea scandalului Black Cube, firma israeliana acuzata ca a spionat-o pe sefa DNA, Laura Codruta Kovesi.

Laura Codruta Kovesi, sefa DNA, a criticat in luna aprilie SIE pentru lipsa de colaborare: "Nu pot sa imi explic de ce de la SIE, in ultimii ani, nu am primit vreo sesizare. In 2015, din 5.988 de dosare, 90 au avut la baza sesizari SRI, 22 au avut la baza sesizari DIPI (MAI) si 4 de la Directia de Informatii a Armatei, insa de la SIE nu am avut nic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro