Cum au pierdut romanii traditia painii de casa. Cuptoarele mute ale Baraganului

Trebuie sa bati din poarta-n poarta, sa induri minute de asteptare si priviri care mai degraba zambesc intr-un colt, asa, ceva de genul "n-ai ce face, baiete, daca ai ajuns sa cauti cai verzi pe pereti in era masinilor si televizoarelor", pana cand gasesc oameni care se indura de curiozitatea mea si ma conduc exact acolo unde stiu ei ca pot afla cel putin o parte din raspunsuri, la Ecaterina Zangur.

acum 86 luni (22 Jul 2016)

S-o aud de la cei care au apucat vremurile cand mainile harnice ale romancelor framantau aluatul, in propria batatura, la ceas de renastere a lumii.

Trebuie sa bati din poarta-n poarta, sa induri minute de asteptare si priviri care mai degraba zambesc intr-un colt, asa, ceva de genul "n-ai ce face, baiete, daca ai ajuns sa cauti cai verzi pe pereti in era masinilor si televizoarelor", pana cand gasesc oameni care se indura de curiozitatea mea si ma conduc exact acolo unde stiu ei ca pot afla cel putin o parte din raspunsuri, la Ecaterina Zangur. Cea care imi spune ca are 78 de ani, dar, dupa ce isi face putin avant, are puterea sa dea tot timpul la o parte, cat s-a scurs intre ziua de azi si istorie, ajungand pe vremea copilariei, pentru ca la 14 ani a plamadit prima ei paine.

Citeste textul integral in editia print de vineri, disponibila la toate chioscurile de difuzare a presei! ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro