Cum au permis judecatorii vasluieni sa le scape un proxenet printre degete. Lasat in libertate, traficantul care isi ameninta victimele cu moartea a disparut

Cum au permis judecatorii vasluieni sa le scape un proxenet printre degete. Lasat in libertate, traficantul care isi ameninta victimele cu moartea a disparut

Mesaje de amenintare pentru victime Decizia de a-l pune in libertate pe Viorel Rusu la nici jumatate de an de la arestare a fost cu atat mai ciudata cu cat procurorii au aratat in materialul de urmarire penala ca acesta a amenintat si intimidat victimele, in incercarea de a le determina sa-si schimbe declaratiile. De altfel, ofiterii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate Vaslui, care il monitorizau pe Viorel Rusu, au descins in luna ianuarie anul trecut la locuinta acestuia chiar in ziua in care acesta punea la cale aplicarea unei corectii fizice uneia dintre victime Potrivit procurorilor de la Crima Organizata, Viorel Rusu alegea clientii victimelor din randul oamenilor de afaceri din oras sau printre fotbalisti.

acum 89 luni (7 May 2015)

Chiar dupa ce judecatorii Tribunalului Vaslui au respins cea de-a doua propunere de inlocuire a controlului judiciar, Viorel Rusu a fugit din tara, sustin surse judiciare.

"Incepand cu 27 aprilie, barbatul in varsta de 50 ani nu s-a mai prezentat la Politie in cadrul programului de supraveghere. Politistii din cadrul Biroului de supraveghere au adus la cunostinta instantelor ca barbatul aflat sub incidenta controlului judiciar nu respecta obligatiile stabilite de instanta", a precizat Alina Tonica, responsabil mass media din cadrul Inspecoratului de Politie al Judetului Vaslui.

Arestat preventiv in dosarul "Prostituate pentru VIP-uri", in martie anul trecut, vasluianul Viorel Rusu (50 ani) a fost pus in libertate din oficiu de judecatorii Tribunalului Vaslui, pe 5 mai anul trecut, dupa ce dosarul a trecut de camera preliminara. Cercetat sub control judiciar, Rusu a fost trimis din nou in judecata intr-un alt dosar de trafic de persoane, fiind acuzat ca, in timp ce se afla sub incidenta controlului judiciar, a sprijinit activitatea infrationala a unui alt proxenet cunoscut din oras, Radu Duta.

In urma cu doua saptamani, pe 20 aprilie, procurorii DIICOT Vaslui au solicitat din nou arestarea lui Viorel Rusu, venind cu noi probe care aratau ca acesta a incalcat masura controlului judiciar. Dupa doua zile de deliberari, judecatorii vasluieni au respins si cea de-a doua cerere de inlocuire a controlului judiciar cu arestarea preventiva.

Procurorii au contestat masura, iar in timp ce dosarul se afla pe rolul Curtii de Apel Iasi, Viorel Rusu a disparut.

"A fost admisa contestatia procurorilor DIICOT, s-a desfiintat hotararea Tribunalului Vaslui in integralitate, fiind inlocuita masura controlului judiciar cu cea a arestului preventiv", a precizat judecatorului Diana Mihaela Micu Cheptene, purtatorul de cuvant al Curtii de Apel Iasi.

Astazi la Tribunalul Vaslui este pr... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro