Cum au murit, de fapt, marii duhovnici: Arsenie Boca, iradiat de Securitate si "rastignit in padure", parintele Argatu - otravit in repetate randuri

Cum au murit, de fapt, marii duhovnici: Arsenie Boca, iradiat de Securitate si

Parintele Arsenie Boca, unul din cei mai mari duhovnici ai Romaniei, a murit pe 28 noiembrie 1989 si a fost inmormantat, cinci zile mai tarziu, la Prislop, in locul ales chiar de el, in prezenta a 2.000 de oameni. Peste 3.000 de credinciosi din toate zonele tarii au participat la slujba de pomenire de un an a parintelui Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda din Neamt. "Cu regret si durere in suflet, dar cu nadejdea in mila si mangaierea care vin de la Dumnezeu, Consiliul Eparhial al Arhiepiscopiei Vadului, Feleacului si Clujului anunta ca in ziua de 31 ianuarie 2011, la orele 19,25, Parintele nostru, Arhiepiscopul si Mitropolitul Bartolomeu ANANIA, si-a inceput calatoria spre Imparatia Cerurilor", se spunea intr-un comunicat remis de catre Consiliu Eparhial. La data de 18 iulie 1948, Parintele a parasit familia si parohia si sub Acoperemantul lui Dumnezeu si al Maicii Domnului, nu a putut fi gasit de securitate timp de 16 ani, minune si lucru nemaiintalnit pe timpul regimului comunist. A fost inmormantat in ctitoria sa, Biserica din Boroaia, participand la slujba de inmormantare doi ierarhi: Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Pimen si Inalt Prea Sfintitul Arhiepiscop Teodosie, un sobor numeros de preoti, fiind condus de peste 2000 de credinciosi adunati din toata tara, sute de monahi si monahii de la diferite manastiri din tara.

acum 101 luni (2 Jan 2016)

Parintele Arsenie Boca, unul din cei mai mari duhovnici ai Romaniei, a murit pe 28 noiembrie 1989 si a fost inmormantat, cinci zile mai tarziu, la Prislop, in locul ales chiar de el, in prezenta a 2.000 de oameni. Multi sunt convinsi ca parintele a fost schingiuit de Securitate, ca avea unghiile de la maini smulse si ca inainte de a muri si-ar fi avertizat calaii: "Spuneti-i lui Ceausescu ca nu mai apuca Craciunul". Altii, dimpotriva, spun ca acesta a murit de moarte buna, la Manastirea Sinaia, ca slabise din cauza muncii epuizante si a numeroaselor boli. Cert este faptul ca parintele Arsenie Boca a fost urmarit si supravegheat de Securitate pana la sfarsitul vietii. A trecut la Domnul pe 28 noiembrie 1989, la Sinaia, unde avea un mic atelier, intr-o casa unde cateva maici de la Prislop amenajasera un asezamant monahal.

Parintele Petru Vamvulescu, unul dintre ucenicii de taina ai Parintelui Arsenie, vorbeste in cartea sa "Viata lui Arsenie Boca, fapte inedite" despre moartea marelui duhvonic. Ucenicul parintelui spune ca acesta ar fi fost rastignit in padurea de brazi de la Sinaia. Vreau sa fac o noua descoperire de care am fost instiintat: vazand ca Parintele Arsenie s-a ridicat din moarte (n. A fost dus in padurea de brazi de la Sinaia si rastignit. tot comunistii) si pe cei ce au aflat, ca sa nu spuna adevarul, si s-a latit minciuna aceasta, ca Parintele Arsenie a murit nu muceniceste, ci de boala.

Trebuie sa nu ascundem un alt lucru cutremurator: Parintele Arsenie a fost scos de trei ori din mormant. Prima data, la trei zile de la ingropare, fiindu-le frica la securisti sa nu invieze, cum ii era frica lui Irod. Atunci a iesit un izvor de apa din mormantul Parintelui Arsenie, care n-a putut fi oprit. Capacul de sicriu a fost gasit dat intr-o parte, iar oasele pline cu apa si noroi.

Parintele Arhimandrit Ilie Cleopa, unul din cei mai cunoscuti duhovnici si predicatori pe care i-a avut Manastir... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro