Cum au mancat bataie pe ritm de fanfara ziaristii ajunsi la ziua lui IPS Teodosie. "Inaltul" a privit scena fara sa intervina

Cum au mancat bataie pe ritm de fanfara ziaristii ajunsi la ziua lui IPS Teodosie.

De ziua sa, serbata la 12 decembrie, cand a implinit varsta de 61 de ani, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a primit un cadou neobisnuit. De asemenea, in data de 23 octombrie 2016, la finalul sfintei liturghii oficiate de Inaltpreasfintia Sa Teodosie, enoriasii au facut front comun pentru a-l proteja pe acesta de indiscretia presei. Echipa de televiziune relata ca la intregul scandal au asistat agentii de la paza de la firma care asigura securitatea Catedralei Arhiepiscopale, insa acestia nu au intervenit pentru a aplana conflictul de pe scarile lacasului de cult", spun cei de la Ziua de Constanta.

acum 57 luni (13 Dec 2016)

De ziua sa, serbata la 12 decembrie, cand a implinit varsta de 61 de ani, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, a primit un cadou neobisnuit. Fanfara Muzicii Militare a Fortelor Navale l-a vizitat pe Inaltpreasfintitul (IPS) Teodosie si a dat o reprezentatie chiar pe platoul din curtea Palatului Arhiepiscopal, de langa Catedrala "Sfintii Petru si Pavel" din Constanta.

De pe treptele palatului, arhiepiscopul Teodosie a asistat, alaturi de alti preoti, calugari, enoriasi si angajati ai Bisericii, la micul concert in aer liber. Purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului, preotul Eugen Tanasescu, a fost chemat de presa afara, pentru a lamuri situatia. "A fost cadoul lor"

Pentru "Adevarul", parintele Tanasescu a precizat referitor la prezenta fanfarei Marinei Militare: "De ani de zile colaboram, Arhiepiscopia Tomisului si Marina Militara. Am facut cu ei o serie de spectacole, ne colindam reciproc, iar Corala Armonia a Arhiepiscopiei Tomisului, care este cel mai bun cor teologic din lume, a sustinut impreuna cu Fanfara Militara concerte la Constanta si la Bucuresti, la Ateneul Roman.

Sursa foto Ziua de Constanta

Tanasescu a aratat ca nu a existat intentia de a ascunde ceva, de aceea concertul fanfarei a fost tinut afara. "Cand vin sa colinde, cei de la fanfara intra in sala, dar acum au ramas afara pentru micul lor moment artistic, cantecele lor au putut fi ascultate de toata lumea. Inaltul avea un program incarcat, de ziua sa de nastere merge mereu la azilul de batrani, ieri a oferit o masa celor de acolo. Apoi a impartit daruri copiilor bolnavi de SIDA, care sunt ingrijiti de o fundatie", a declarat purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului. Nu s-au legitimat si nu au solicitat sa discute cu reprezentantii Biroului de Presa, considerand, in mod eronat, ca se afla pe spatiul public. Arhiepiscopia Tomisului considera ca jurnalistii au patruns ilegitim in curtea instituti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro