Cum au incercat "imparatii de la rutiera" sa musamalizeze accidentul provocat de fostul fotbalist Tibor Selymes

Cum au incercat

Musamalizarea accidentului provocat de fostul fotbalist international, Tibor Selymes, in urma caruia patru persoane au fost grav ranite, a iesit la iveala in cadrul unei alte anchete in care procurorii DNA solicitasera interceptarea sefilor Politiei Rutiere din Brasov suspectati de coruptie. Insa intr-o declaratie mai veche le-a spus autoritatilor ca ar fi baut "doar" doua-trei pahare de vodka asta desi la mai bine de 4 ore de la producerea accidentului, la orele 10:45, sportivul avea 0,80 g/l alcool pur in sange, iar la ora 11:45, valoarea alcoolemiei era de 0,75 g/l alcool pur in sange.

acum 68 luni (10 Oct 2017)

Musamalizarea accidentului provocat de fostul fotbalist international, Tibor Selymes, in urma caruia patru persoane au fost grav ranite, a iesit la iveala in cadrul unei alte anchete in care procurorii DNA solicitasera interceptarea sefilor Politiei Rutiere din Brasov suspectati de coruptie.

Practic, anchetatorii ii monitorizau pe comisarul-sef Claudiu Tamirjan, seful de atunci al Serviciului Rutier din cadrul IPJ Brasov si pe subordonatii acestuia intr-un dosar de trafic de influenta si abuz in serviciu, ancheta care i-a si adus in 2015 luiTamirjan trei ani de inchisoare cu suspendare. In timpul anchetei, procurorii anticoruptie au sesizat ca persoanele pe care le monitorizau discutau si despre cum a fost musamalizat accidentul produs de Tibor Selymes la inceputul anului 2012 cand a pierdut controlul autoturismului BMW X5 si a intrat pe contrasens unde a lovit frontal un autoturism care se deplasa in sens opus. Selymes era singur in masina si se intorcea in Brasov din Predeal, unde fusese la o petrecere care a durat intreaga noapte si in cadrul careia a consumat bauturi alcoolice.

Concurs la tergiversare

Insa politistii care au venit la fata locului si cei care au instrumentat dosarul accidentului s-au intrecut in a tergiversa ancheta si a-l scoate nevinovat pe Selymes. Mai mult, politistii l-au lasat pe fostul fotbalist sa plece de la locul accidentului, care a revenit dupa patru ore pentru a-I fi recoltate probele biologice in vederea stabilirii alcoolemiei. In plus, din procesului-verbal de cercetare la fata locului, a rezultat ca BMW-ul fusese condus de sotia fostului fotbalist desi aceasta nici nu se aflase in masina. Abia in 2016, dosarul - in care nu era inceputa urmarirea penala - a fost preluat de Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov.

"Dumnezeu pe pamant la Rutiera"

Cel care ar fi dat ordinul ca dosarul sa fie "ingropat" ar fi fost c... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro