Cum au fost pacaliti mai multi tineri, care nu stiau sa scrie, ca vor ajunge militari de cariera

Bani pentru promisiuni desarte Procurorii, in schimb, afirma ca in perioada decembrie 2014-iulie 2015, instructorul auto Cristinel Coman a pretins si primit de la patru persoane de pe raza judetului Vaslui, sume de bani cuprinse intre 2000 lei si 4000 lei, lasand sa se creada ca are influenta asupra functionarilor publici din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere si Inmatricularea Vehiculelor Vaslui si asupra politistilor examinatori, pentru ca persoanele mentionate sa fie declarate admise la sustinerea examenului auto, fara indeplinirea conditilor legale.

acum 55 luni (17 Nov 2016)

Instructorul auto Cristinel Coman a fost trimis in judecata pentru trafic de influenta, in prezent aflandu-se in arest la domiciliu. Tinerii audiati de judecatorii Tribunalului Vaslui, in calitate de martori denuntatori, au povestit cum au fost trasi pe sfoara de instuctor care i-a asigurat ca in schimbul a 1000 de euro le va "aranja" angajarea in structurile Ministerului Apararii Nationale.

"Fiul meu nu era prea hotarat, pentru ca se gandea ca nu face fata la un astfel de concurs, dar pana la urma a fost de acord sa incerce. Atunci am luat hotararea sa apelam la domnul Coman, cu care un alt fiu facuse scoala de soferi si ii spusese ca ori de cate ori avem o problema sa apelam la el. Fiul meu a vorbit cu un prieten de-al lui din alt sat si a fost de acord si el sa se inscrie la concurs. Ne-a cerut 1000 de euro, daca vrem sa treaca de concurs. I-am explicat ca pentru noi sunt bani multi, ca noi nu avem dect 2000 de lei. A fost de acord cu aceasta suma, urmand ca ulterior sa ii dam si diferenta", a povestit tatal unuia dintre tinerii pacaliti.

Ulterior, instructorul auto s-a deplasat personal in satele in care locuiau tinerii, reusind sa convinga inca doi ca si-ar putea face o cariera in Armata, contra unor sume de bani. Tinerii, fara loc de munca si fara perspective pentru viitor, au acceptat fara sa stea pe ganduri. Instructorul auto le-a promis ca se va ocupa de toate detaliile, inclusiv de transport si cazare. Odata ajunsi la Galati, Coman le-a mai cerut tinerilor atat bani pentru transport, ci si cate 200 de lei "pentru a aranja cu medicul".

"La Galati a fost insotit de o tanara de aproximativ 25 de ani.

"A spus ca imi da banii inapoi, dar ca sa mai astept ca si el ii daduse la cineva de la Bucuresti. I-am spus ca il reclam, insa a zis ca pot sa il denunt ca nu are nimeni ce sa ii faca", a povestit un alt tanar. Pe langa tinerii pacaliti ca vor fi angajati in arm... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro