Cum au facut fata autoritatile primelor ninsori din aceasta iarna

Cum au facut fata autoritatile primelor ninsori din aceasta iarna

In continuare, peste 1.600 de pompieri cu 350 mijloace tehnice sunt la datorie in judetele vizate de caderile de zapada din ultimele 24 de ore. Soferii sunt sfatuiti sa-si asigure o vizibilitate buna in habitaclul masinii, sa mentina in perfecta stare de functionare sistemul de climatizare si stergatoarele de parbriz, sa utilizeze anvelope de iarna, sa adapteze viteza la conditiile meteo si de trafic, sa circule cu viteza redusa, pastrand o distanta corespunzatoare in mers, intre autovehicule si sa nu bruscheze comenzile masinii.

acum 99 luni (4 Jan 2016)

In continuare, peste 1.600 de pompieri cu 350 mijloace tehnice sunt la datorie in judetele vizate de caderile de zapada din ultimele 24 de ore.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (IGSU) precizeaza ca a dispus unitatilor din judetele vizate de atentionari activarea, la nevoie, a grupelor operative si asigurarea rezervei de personal pentru a veni in sprijinul autoritatilor administratiei publice locale si populatiei din zonele posibil a fi afectate.

De asemenea, la nevoie, "echipajele serviciilor profesioniste pentru situatii de urgenta vor fi dislocate imediat in zonele de risc pentru evacuarea populatiei, animalelor si bunurilor aflate in pericol, precum si pentru limitarea si inlaturarea eventualelor efecte negative". Soferii sunt sfatuiti sa-si asigure o vizibilitate buna in habitaclul masinii, sa mentina in perfecta stare de functionare sistemul de climatizare si stergatoarele de parbriz, sa utilizeze anvelope de iarna, sa adapteze viteza la conditiile meteo si de trafic, sa circule cu viteza redusa, pastrand o distanta corespunzatoare in mers, intre autovehicule si sa nu bruscheze comenzile masinii.

De asemenea, soferii nu trebuie sa blocheze traseele de deplasare a mijloacelor de transport public, in special, calea de rulare a tramvaielor, sa nu depaseasca autovehiculele oprite, in coloana, la semafor si sa nu patrunda in intersectie, daca, din cauza aglomeratiei nu o pot traversa.

In ceea ce priveste pietoni, Politia Rutiera le recomanda sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de traversare a fost observata de catre soferi, iar acestia au oprit masinile. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro