Cum au crescut chiriile in centrele universitare. La Timisoara e cel mai ieftin, la Cluj-Napoca - cel mai scump. INFOGRAFIE

Cum au crescut chiriile in centrele universitare. La Timisoara e cel mai ieftin, la Cluj-Napoca - cel mai scump. INFOGRAFIE

Un apartament cu trei camere, pe de alta parte, are momentan o valoare medie de listare de 420 de euro pe luna, cu 20% mai mult fata de vara lui 2015. Pe de alta parte, proprietarii de apartamente cu doua camere solicita, in medie, 270 de euro pe luna, ceea ce marcheaza un avans de 17% fata de iulie 2015.

acum 60 luni (19 Sep 2016)

Garsoniere mai "scumpe" in Cluj-Napoca

Orasul de pe Somes se situeaza pe primul loc atat in clasamentul celor mai mari chirii solicitate in prezent de proprietari (exceptie facand aici segmentul garsonierelor, unde este surclasat de Bucuresti), cat si in cel al scumpirilor consemnate la sase si la 12 luni, conform Imobiliare.ro.

Astfel, pretul mediu pentru o garsoniera se situeaza la 200 de euro pe luna, cu 11% mai mult decat in ianuarie anul acesta, dar si decat in iulie anul trecut.

Cele mai mari cresteri au avut loc insa in cazul apartamentelor cu doua camere: o astfel de locuinta poate fi inchiriata acum cu 330 de euro pe luna, cu 32% mai mult decat anul trecut. Un apartament cu trei camere, pe de alta parte, are momentan o valoare medie de listare de 420 de euro pe luna, cu 20% mai mult fata de vara lui 2015. In prezent, pretul mediu cerut pentru o garsoniera este de 221 de euro pe luna, la fel ca la inceputul acestui an, dar si ca in vara lui 2015.

Un apartament cu doua camere poate fi inchiriat acum cu 300 de euro pe luna, cu 3% mai mult decat anul trecut. Potrivit Imobiliare.ro, pentru o unitate locativa cu trei camere un chirias ar trebui sa plateasca 380 de euro pe luna, ceea ce echivaleaza cu un plus de 9%. Timisoara are minimele la nivel national

In orasul de pe Bega, o garsoniera este ofertata, inainte de inceperea anului universitar, cu 160 de euro pe luna - cu 7% mai mult decat in urma cu 12 luni.

Pe de alta parte, proprietarii de apartamente cu doua camere solicita, in medie, 270 de euro pe luna, ceea ce marcheaza un avans de 17% fata de iulie 2015.

Potrivit datelor Imobiliare.ro, o locuinta cu trei camere are acum un pret de 300 de euro pe luna, la fel ca in perioada similara din 2015, dar cu 11% mai mult decat la inceputul acestui an.

O asemenea unitate locativa poate fi inchiriata acum, in medie, cu 190 de euro pe luna, cu 12% mai mult decat in vara lui 2015. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro