Cum au cazut in plasa DNA sotii Tudor, fostul vicepresedinte ASF si senatoarea PNL

Cum au cazut in plasa DNA sotii Tudor, fostul vicepresedinte ASF si senatoarea PNL

Senatul urmeaza sa decida daca ii ridica imunitatea Doinei Tudor (PNL), acuzata de procurorii anticoruptie de complicitate la luare de mita, in cazul unei mite de 500.000 de euro. "Tudor George Daniel a fost de acord sa-l ajute pe Carabulea Ilie si a scris pe un biletel suma de 3.000.000 de euro, suma pe care Carabulea Ilie trebuia sa o remita in schimbul ajutorului dat", a declarat, la DNA, Marian. Banii ar fi fost dati in bancnote mari, de 500 de euro, in sacose de cadou sau in cutii de cadou, pe strada sau in masinile sotilor Tudor. Practic, spun anchetatorii vicepresedintele ASF nu a negat ca ar fi strain de anumite acte de coruptie, dar ar fi incercat sa traga de timp pentru a-si putea face o strategie de aparare.

acum 83 luni (23 Feb 2016)

Senatul urmeaza sa decida daca ii ridica imunitatea Doinei Tudor (PNL), acuzata de procurorii anticoruptie de complicitate la luare de mita, in cazul unei mite de 500.000 de euro.

Concret, procurorii DNA cer aviz pentru retinerea si arestarea parlamentarului dupa ce ar fi fost complice la luare unei spagi de la Ilie Carabulea, patronul Carpatica Asig, pentru a musamaliza un raport de control al Consiliului de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Fostul parlamentar il stia pe Daniel Tudor - care era presedinte al CSA, ulterior vicepresedinte al Autoritatea de Supraveghere Fiscala (ASF), prin prisma functiei pe care o detinuse, fusese presedintele Comisiei Buget-Finante din Senat. "Tudor George Daniel a fost de acord sa-l ajute pe Carabulea Ilie si a scris pe un biletel suma de 3.000.000 de euro, suma pe care Carabulea Ilie trebuia sa o remita in schimbul ajutorului dat", a declarat, la DNA, Marian.

"Mi-am oprit pentru mine suma de 200.000 euro"

Suma a fost considerata excesiv de mare. "In realitate mi-am oprit pentru mine suma de 200.000 euro, iar numitilor Tudor George-Daniel si Tudor Doina le-am dat suma de 300.000 euro", a marturist Marian.

Chiar si pentru aceasta suma mult mai mica decat cea ceruta, pe 26 aprilie 2013, Tudor a emis o decizie prin care s-au ignorat in totalitate constatarile controlului la Carpatica Asig (care atentiona asupra gradului de risc ridicat al societatii) si a impus remedierea unor deficiente minore si nesemnificative in raport cu situatia financiara precara a societatii. Fostul parlamentar a declarat ca el a dat mai departe banii in trei transe, din care aproximativ 100.000 de euro direct lui Daniel-George, si alti 200.000 de euro prin intermediul sotiei acestuia, senatoarea Doina Tudor (PNL). Banii ar fi fost dati in bancnote mari, de 500 de euro, in sacose de cadou sau in cutii de cadou, pe strada sau in masinile sot... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro