Cum au aparut lacrimile lui Arsenie Boca pe un tablou cu "Sfantul Ardealului". Mii de pelerini s-au adunat la minunea din Vaslui, care a dus la o ancheta a Bisericii

Cum au aparut lacrimile lui Arsenie Boca pe un tablou cu

Va recomandam si: Fotografii unice de la inmormantarea parintelui Arsenie Boca au fost publicate in premiera dupa 25 de ani Doua fotografii rare care infatiseaza inmormantarea parintelui Arsenie Boca la Manastirea Prislop (Hunedoara) au fost publicate in premiera, la 25 de ani de moartea duhovnicului. Care era cea mai cunoscuta rugaciune pe care o rostea dimineata Sfantul Ardealului Parintele Arsenie Boca a lasat posteritatii o mostenire spirituala impresionanta, iar vorbele sale despre credinta, rugaciune si milostenie sunt pretuite de milioane de romani, dovada fiind multimile de pelerini care vin sa sa se roage la mormantul sau de la Manastirea Prislop.

acum 58 luni (4 May 2015)

Ulitele din satul Puscasi au devenit neincapatoare pentru zecile de autoturisme care sosesc in zona. Oameni de toate au venit sa vada cu ochii lor "minunea". La inceput nu m-a crezut nimeni, insa cand au venit sa vada nu le venea sa creada ca este adevarat", povesteste Veronica Rusu.

Satenii din Puscasi sunt mandri ca localitatea lor a devenit loc de pelerinaj. Sunt insa si voci sceptice care cred ca tabloul este o facatura in care s-ar fi injectat mir pentru a parea ca plange.

Tabloul care lacrimeaza a fost cumparata de un localnic de la Manastirea Lainici in luna martie a acestui an, iar de Sfantul Gheorghe s-au decis sa o aseze in troita ridicata in apropierea locuintei. Atunci s-au decis sa ridice troita in memoria fiicei care a decedat la varsta de 14 ani.

Banii stransi, donati unor maicute

"Nu nu vrem sa demonstram nimic nimanui, nu vrem sa ne imbogatim asa cum se tot vehiculeaza, noi suntem oameni credinciosi si sincer nici nu ne-am dorit atata tevatura. I-am strans pe toti intr-o sacosa si i-am donat celor trei maicute de la Husi care au venit duminica sa se inchine aici", spune Claudiu Motau, proprietarul tabloului.

Printre cei care au venit in ultimele zile sa se inchine la Puscasi s-au aflat persoane aflate in stare grava, care au ajuns in zona cu ajutorul rudelor si care spera ca parintele Arsenie Boca sa faca o minune pentru ei. Protopopul de Vaslui, Adrian Chirvase, a fost prezent luni la Puscasi, a stat de vorba cu oamenii si a analizat icoana, precizand ca la nivelul Episcopiei Husilor urmeaza sa se ia o decizie cu privire la intamplarea din satul vasluian. "Va fi constituita o comisie de expertiza care va decide ce se va intampla cu icoana", a precizat protopoul de Vaslui.

Intre timp, preotul din Puscasi a trimis la troita une se afla icoana lumanari de la biserica din sat, care se vand cu 60 de bani bucata.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro