Cum au ajuns zece biciclete cumparate pentru politistii locali cu 126.000 de euro "sa zaca" in parcare

Cum au ajuns zece biciclete cumparate pentru politistii locali cu 126.000 de euro

Alte stiri pe aceasta tema: Proprietarii de autoturisme electrice dintr-un oras de provincie isi vor putea incarca gratuit vehiculele timp de cinci ani Un oras de provincie in care exista doar doua autoturisme electrice le ofera proprietarilor posibilitatea de a-si incarca gratuit masinile cinci ani VIDEO Cum a luat Turda fata unor orase precum Manchester si Milano.

acum 26 luni (10 Apr 2018)

In decembrie 2017, Primaria municipiului Suceava a intrat in proprietatea a zece biciclete electrice cumparate cu fonduri nerambursabile alocate printr-un program de cooperare romano-elvetian. Bicicletele au fost achizitionate in schimbul sumei de 586.996 de lei de la firma Wind Technologie din Brasov si ar trebui folosite, teoretic, de catre politistii locali din Suceava.

De mai bine de patru luni, bicicletele electrice stau insa in parcarea Centrului pentru Sustinerea Traditiilor Bucovinene, loc in care este amenajat un sistem de incarcare a vehiculelor electrice cu ajutorul unor panouri fotovoltaice, cumparate in cadrul aceluiasi proiect.

Edilii locali sustin ca, in urmatoarea sedinta de Consiliu Local urmeaza sa fie votat un proiect ce vizeaza achizitionarea de sisteme antifurt pentru bicicletele electrice, iar ulterior va fi organizata o licitatie pentru cumpararea a zece astfel de dispozitive.

Pretul unei singure biciclete, impreuna cu sistemul de incarcare, ajunge la aproximativ 12.600 de euro, cat cel al unui autoturism Dacia Duster cumparat prin Programul Rabla.

O astfel de bicicleta electrica are o autonomie de pana la 60 de kilometri si poate ajunge la o viteza de 25 kilometri/ ora. O bicicleta electrica, precum cele achizitionate de catre Primaria municipiului Suceava, are o greutate de 25 de kilograme si poate sustine in jur de 100 de kilograme.

In noiembrie 2017, oficialii Primariei Suceava au anuntat ca proiectul vizand infrastructura de alimentare a mijloacelor de transport ecologice este finalizat, dupa ce pe raza orasului au fost montarea cele 28 de puncte de incarcare pentru vehicule electrice, dintre care 14 cu incarcare standard si alte 14 cu incarcare rapida. Pentru a putea beneficia de gratuitate, proprietarii de vehicule electrice ar trebui sa mearga la Primaria municipiului Suceava si sa solicite eliberarea unor carduri de incarcare.

Pentru mo... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro