Cum au ajuns ursii sa vaneze oamenii.De ce se inmultesc rapid ursii gunoieri si ce solutii exista

Cum au ajuns ursii sa vaneze oamenii.De ce se inmultesc rapid ursii gunoieri si ce solutii exista

Duminica, un cioban din Prahova a fost atacat de un urs si a scapat cu viata doar datorita cainilor de la stana, care au reusit sa alunge animalul salbatic. Anterior, acelasi ministru semna o alta dispozitiei care tot fara efect a ramas: stabilirea unei cote de interventie de 350 de exemplare, care ar urma sa fie capturate. In zona Brasovului padurarii pun porumb cu zahar, melasa sau deseuri de ciocolata luate de fabricile de dulciuri", a mai spus Flavius Barbulescu.

acum 82 luni (30 Oct 2017)

Atacurile ursilor se inmultesc, iar autoritatile par a fi scapat situatia de sub control. Duminica, un cioban din Prahova a fost atacat de un urs si a scapat cu viata doar datorita cainilor de la stana, care au reusit sa alunge animalul salbatic. De altfel, in weekend, jandarmii au fost solicitati sa intervina pentru a goni sapte ursi de la tomberoane, din Busteni. Si vineri, oamenii legii au alungat un urs care se plimba pe strazile din Breaza, dar si o ursoaica cu pui si o vulpe, din localitatile Busteni si Azuga. Toate, la doar o saptamana de la incidentul din Fagaras cand un alt urs periculos a atacat o fetita care iesea din blocul in care locuia.

Autoritatile dau din colt in colt si nu stiu cum sa rezolve problema, in conditiile in care aceste animale salbatice sunt protejate de lege. Din cauza animaleor salbatice care le intra chiar si ziua in amiaza mare in gospodarii nu mai pot creste animale, iar culturile agricole le sunt distruse. Ordinul a ramas doar pe hartie, chiar daca atacurile ursilor s-au inmultit de atunci.

Anterior, acelasi ministru semna o alta dispozitiei care tot fara efect a ramas: stabilirea unei cote de interventie de 350 de exemplare, care ar urma sa fie capturate. De ce se inmultesc rapid ursii gunoieri

Specialistii spun ca inmultirea intr-un ritm exagerat a ursilor din Parcul Natural Bucegi s-ar datora si hranei pe care acestia si-o procura din tomberoane, care le-a modificat metabolismul.

"Problema este numarul foarte mare de ursi. Asta pentru ca au hrana din abundenta la containere, fara sa mai tina cont de anotimp. Asta le-a dereglat si sistemul de hibernare, bioritmul. S-au construit cartiere intregi in padure, cum este Racadau", a explicat, pentru "Adevarul", Flavius Barbulescu, directorul "Directiei pentru Monitorizarea si Protectia Animalelor" din Brasov, care a coordonat zeci de capturari de ursi in mediul urban.

Ani de zile,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro