Cum au ajuns politistii din Galati fani infocati ai unei pagini de Facebook care ii da in vileag. "De fapt, asta ne ajuta"

Cum au ajuns politistii din Galati fani infocati ai unei pagini de Facebook care ii da in vileag.

Este absolvent al Academiei de Politie, si a activat, pe rand, in cadrul Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Galati (2003 - 2007), la Compartimentul de Analiza si Prevenire a Criminalitatii din cadrul IPJ Galati (2007 - 2009), la Biroul Politiei Rutiere din cadrul Politiei Municipiului Galati (2009-2011) si ca sef al Biroului Drumuri Nationale din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie (2011-2012).

acum 39 luni (27 Jul 2017)

Acum cinci ani, cand se nastea pe Facebook Grupul Soferilor din Galati, totul parea mai curand un soi de joaca pe internet, decat ceva serios. (devenit ulterior un grup independent), iar primele cateva mii de postari au fost ceva intre socializare si informare.

Dupa doar un an, insa, grupul a devenit principala sursa de informare a soferilor profesionisti si a celor care petrec mult timp la volan, caci pe el au inceput sa fie postate cu promptitudine zeci de informatii zilnice cruciale pentru siguranta in trafic: accidente, drumuri proaste, semnalizari rutiere defectuoase, ambuteiaje, strazi inchise si, nu in ultimul rand, amplasarea filtrelor rutiere si a radarelor.

Asa ca Grupul Soferilor a devenit un instrument util si pentru presa, care are acces in timp real la informatiile despre trafic (insotite deseori si de fotografii si chiar materiale video), iar, mai nou, politistii din Galati, prin vocea sefului Serviciului Rutier, comisarul Bogdan Carp, recunosc ca si ei au devenit fani ai sectiunii amintite din Facebook. Am observat ca aceste postari ii fac pe soferi mai precauti, deci ne ajuta mult in munca de prevenire", a declarat comisarul sef Bogdan Carp pentru ziaristii de la Express de Dunare.

Pe baza informatiilor postate pe amintitul grup, Politia Rutiera a reusit chiar sa verifice si sa sanctioneze abateri de la Codul Rutier filmate sau fotografiate de participantii la trafic.

Comisarul sef Bogdan Carp de la Rutiera Galati FOTO Arhiva Adevarul

Seful Rutierei galatene neaga, insa, informatia cum ca grupul ar fi un fel de baza de date pe seama careia politistii ii identifica pe soferii care critica Politia. Cele gratuite sunt taxate, de regula, chiar de soferii de pe grup. Sunt soferi pe grup care surprind in imagini un accident sau un incident chiar inainte de sosirea Politiei sau a Ambulantei. Despre seful Rutierei din Galati

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro