Cum au ajuns opt medici sa se vanda pe viata, parafand acte fara sa vada pacienti. Mafia uriasa a fiselor medicale false

Cum au ajuns opt medici sa se vanda pe viata, parafand acte fara sa vada pacienti. Mafia uriasa a fiselor medicale false

Miercuri, 30 septembrie, la Tribunalul Vaslui a inceput procesul in care nu mai putin de 17 persoane, printre care si opt medici din Vaslui si Bacau, sunt judecati de constituire de grup infractional organizat si fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, au fost partasii unei adevarate mafii a fiselor medicale. "In urma analizarii programului de lucru al inculpatei si a fiselor medicale parafate de catre aceasta, rezulta ca inculpata a parafat fise medicale si in zilele in care era de garda la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui 24 de ore, in total rezultand un numar de 49 de fise semnate si parafate in timpul in timpul in care era de garda la spital pentru 24 de ore", se mai precizeaza in rechizitoriul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui.

acum 61 luni (30 Aug 2017)

Miercuri, 30 septembrie, la Tribunalul Vaslui a inceput procesul in care nu mai putin de 17 persoane, printre care si opt medici din Vaslui si Bacau, sunt judecati de constituire de grup infractional organizat si fals material in inscrisuri oficiale in forma continuata, au fost partasii unei adevarate mafii a fiselor medicale.

Ancheta procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui arata ca timp de un an si jumatate, cat a functionat la Vaslui punctul de lucru al clinicii New Central Med Bacau, orice persoana, fie ca era sanatoasa, fie ca era bolnava, putea obtine o fisa medicala in care se atesta ca este apt din punct de vedere medical sa conduca autoturisme sau sa poarte arme, fara a fi consultat de vreun medic.

Ancheta in acest caz a fost declansata in urma unei plangeri a presedintelui Colegiului Medicilor Vaslui, medicul de familie Mioara Dascau, dupa ce a constatat ca unul dintre pacientii sai, desi avea afectiuni incompatibile cu calitatea de conducator auto, obtinuse permisul de conducere in baza fisei medicale eliberate de New Central Med, punct de lucru Vaslui.

Potrivit procurorilor Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, grupul infractional care functiona la New Central Med, actiona pe doua paliere. Pe de o parte, se parafau fise medicale, falsificandu-se parafele unor medici care asi desfasurau activitatea la clinica din Bacau sau prin preluarea parafelor originale, fara stirea acestora. Pe de alta parte, cu buna stiinta a unor medici, care, de altfel, au si fost pusi sub acuzare.

Fise parafate cu stampile contrafacute

Punctul de lucru din Vaslui al clinicii New Central Med a fost deschis la inceputul anului 2013. Timp de doua luni, directorul clinicii, Elena Duta Nitescu, a desemnat doi angajati de la Bacau sa se deplaseze la Vaslui, zilnic, pentru a le explica asistentelor cum sa completeze fisele.

"... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro