Cum au ajuns milionari peste noapte mai multi administratori de firma prin fentarea legii. S-au bucurat de banii obtinuti, dar au sfarsit in boxa acuzatilor
Viorel Mircea Partenie, administrator de firma, a fost condamnat la 11 ani de inchisoare de catre o instanta din cadrul Tribunalului Galati, pentru ca dupa doar cateva zile judecatorii de la Curtea de Apel sa ii aplice o pedeapsa similara. De asemenea, Emil Razvan Iorga s-ar fi implicat in intocmirea documentatiei de provenienta si de livrare a motorinei comercializate, in transportul si valorificarea acesteia, cu scopul sustragerii de la plata accizei si a taxei pe valoare adaugata, prejudiciul total adus bugetului de stat fiind in cuantum de 8.680.609,50 lei, (echivalentul a 2.325.749,46 euro).
Viorel Mircea Partenie, administrator de firma, a fost condamnat la 11 ani de inchisoare de catre o instanta din cadrul Tribunalului Galati, pentru ca dupa doar cateva zile judecatorii de la Curtea de Apel sa ii aplice o pedeapsa similara.
La acel moment procurorii au estimat ca bugetul de stat a fost prejudiciat cu 284.844 de lei, reprezentand impozit pe profit, si 340.647 de lei, reprezentand TVA.
Directia Generala a Finantelor Publice Galati s-a constituit initial parte civila cu 839.259 de lei in cel de-al doilea dosar de evaziune fiscala, reprezentand impozit pe profit, TVA si majorari de intarziere, dar instanta a decis ca Viorel Mircea Partenie este bun de plata aproape trei milioane de lei cu titlu de despagubiri civile catre statul roman prin ANAF.
Circuit fictiv intre mai multe firme
Emil Razvan Iorga si Nicoleta Iorga, administratori la o societate comerciala, au ajuns si ei in boxa acuzatilor dupa ce procurorii DNA Galati i-au trimis in judecata pentru o megaevaziune fiscala, in forma ascunderii bunului ori a sursei impozabile sau taxabile, in evaziune fiscala, in forma evidentierii, in actele contabile sau in alte documente legale, a cheltuielilor care nu au la baza operatiuni reale ori evidentierea altor operatiuni fictive, spalare a banilor, si complicitate la infractiunile amintite.
Conform procurorilor anticoruptie, in perioada 2006-2009, Emil Razvan Iorga, ajutat de Nicoleta Iorga, dar si prin intermediul unor persoane interpuse, a creat si dezvoltat un circuit fictiv de marfuri intre mai multe firme, prin evidentierea in contabilitate a unor operatiuni fictive, disimuland astfel provenienta unei cantitati mari de motorina, cu scopul sustragerii de la plata accizei si a taxei pe valoare adaugata.
Amestec de uleiuri minerale si diluanti folosit pentru a scapa de accizelor
Emil Razvan Iorga... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro