Cum au ajuns in Romania reni veritabili din Laponia. Rudolph si Dasher, doua exemplare adorabile, hranite de copii

Cum au ajuns in Romania reni veritabili din Laponia. Rudolph si Dasher, doua exemplare adorabile, hranite de copii

"Trebuie sa recunosc ca m-am inspirat din povestile lui Mos Craciun, fetitele mele mi-au fost complice in acest lucru si am facut tot posibilul sa ofer sansa tecucenilor, si nu numai, ca fiecare copil sa vada un ren in carne si oase," ne-a declarat Daniel Tuchel.

acum 48 luni (22 Dec 2015)

Rudolph si Dasher, doi dintre renii lui Mos Craciun se odihnesc in judetul Galati! Initiativa apartine primarului care si-a dorit sa transforme in realitate povestile citite de cei mici in perioada Craciunului.

"Trebuie sa recunosc ca m-am inspirat din povestile lui Mos Craciun, fetitele mele mi-au fost complice in acest lucru si am facut tot posibilul sa ofer sansa tecucenilor, si nu numai, ca fiecare copil sa vada un ren in carne si oase," ne-a declarat Daniel Tuchel. Patru zile au calatorit cei doi reni pentru a ajunge la Tecuci, unde vor ramane pana la sfarsitul saptamanii. Pentru a le usura acomodarea, cei mici sunt asteptati nu doar pentru a-i admira ci si pentru a-i hrani cu mere.

Princhideii sunt intampinati si de Mos Craciun, care le prezinta ajutoarele venite din Laponia! El este Rudolph, cei care este deschis la culoare la blanita, Dasher este celalalt!" Cei mici au fost foarte incantati sa vada pentru prima data un ren in carne si oase si au venit cu mere la pachet pentru a-i hrani. Sunt foarte frumosi si bine ingrijiti."

Doar lipsa coarnelor i-a mai debusolat dar s-au bucurat oricum de prezenta lor. "Pentru transportul lor le-au fost taiate coarnele dar anul viitor le va creste si cu siguranta vom avea reni asa cum viseaza cei mici," ne-a declarat primarul Tecuciului.

Nu doar cei mici s-au bucurat de acest cadou de Craciun ci si cei trecuti de prima tinerete. Un alt dom a recunoscut ca este " o idee foarte buna, pentru viata noastra de zi cu zi, ne mai descretin, ne mai veselim, ceva mai bine mai frumos."

Vizita renilor la Tecuci a costat administratia putin peste 1.000 de euro, suma care a inclus inchirierea renilor, transportul lor dar si supravegherea pe toata aceasta perioada de un medic veterinar si asistentul lui. Primesc de toate - cereale, vitamine, muschi de copaci, deci au tot, tot", Rudolph si Dasher vor ramane la Tecuci pa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro