Cum au ajuns doua investitii de peste 10 milioane de lei sa stea nefolosite. Au fost construite fara utilitati

Cum au ajuns doua investitii de peste 10 milioane de lei sa stea nefolosite. Au fost construite fara utilitati

In anul 2016 la Botosani erau finantate prin fonduri guvernamentale, dar si de la Compania Nationala de Investitii (CNI), doua obiective importante si costisitoare. "Toate blocurile de acolo, cele care sunt in aceasta etapa, costa in jur de 8 milioane de lei, iar ca sa aducem utilitatile in aceasta zona costa municipalitatea peste 9 milioane de lei. Va recomandam sa cititi si urmatoarele stiri: UE vrea sa creeze un fond de 30 de miliarde de euro pentru a ajuta tarile din zona euro afectate de criza Alegeri Chisinau.

acum 26 luni (3 Jun 2018)

In anul 2016 la Botosani erau finantate prin fonduri guvernamentale, dar si de la Compania Nationala de Investitii (CNI), doua obiective importante si costisitoare. Este vorba despre o sala de atletism modera, pentru Liceul cu Program Sportiv din municipiul Botosani, si despre un cartier cu blocuri ANL, la iesirea din oras.

In momentul de fata sala de atletism a fost finalizata, iar lucrarile la ANL-uri sunt pe ultima suta de metri. Desi au costat o multime de bani, cladirile au toate sansele sa zaca nefolosite, pentru ca nu sunt bransate la utilitati. De asemenea, racordarea ANL-urilor la apa curenta, gaz si energie electrica costa mai mult decat ridicarea blocurilor in sine.

Cea mai grava situatie este cea a ANL-urilor de la marginea orasului. Locuintele, spunea la aceea data Portariuc, urmau sa fie construite pe niste terenuri ale MaPN, in camp, la iesirea din municipiul Botosani, pe drumul ce duce la Iasi. Portariuc a ajuns primar al Botosaniului si, dupa doi ani de mandat, a reusit sa obtina terenul respectiv de la MaPN, cu conditia ca jumatate din locuinte sa fie oferite Armatei.

In 2016, cand primar al Botosaniului a ajuns Catalin Flutur, Ministerul Devoltarii a alocat in jur de 8 milioane de lei pentru construirea a sase blocuri cu 82 de apartamente. De altfel era singura sarcina a Primariei sa racordeze pe cheltuiala proprie aceste blocuri la utilitati.

E nevoie de un credit

Prin zona trece o singura magistrala de apa care insa nu poate face fata alimentarii cu apa a unui cartier de locuinte. "Toate blocurile de acolo, cele care sunt in aceasta etapa, costa in jur de 8 milioane de lei, iar ca sa aducem utilitatile in aceasta zona costa municipalitatea peste 9 milioane de lei. Tot Flutur mai spune ca amplasarea blocurilor ANL s-a facut la intamplare fara ca fostul executiv al Primariei sa se gandeasca si la modul cum vor fi racordate la utilitati... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro