Cum au ajuns bucurestenii din patru sectoare sa ramana fara apa calda

Cum au ajuns bucurestenii din patru sectoare sa ramana fara apa calda

Strict, pentru perioada ianuarie-septembrie, ELCEN a livrat si facturat energie termica, inclusiv dobanzi de intarziere, in valoare de 799, 851 milioane lei, iar incasarile aferente aceleiasi perioade sunt de 539,832 milioane de lei (cu un grad de incasare de 67,49%)", sustin reprezentantii Electrocentralei Bucuresti. "Pentru cantitatile de energie termica cumparate de la Electrocentrale Bucuresti SA, in volum de 2.840.000 Gcal, in perioada ianuarie - septembrie 2014, RADET Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au achitat din incasari directe si respectiv din subventii acordate de Primaria Municipiului Bucuresti, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate, in valoare de 609.907.040 lei, ceea ce inseamna ca a fost platita in totalitate cantitatea de agent termic achizitionata de la Electrocentrale Bucuresti", sustine primarul general al Capitalei.

acum 55 luni (6 Oct 2014)

In ultimele zile, bucurestenii din sectoarele 2, 3, 4 si 5 s-au plans ca, desi platesc facturile luna de luna, in loc sa aiba apa calda ca pana acum, la robinet curge apa rece. Aceasta situatie a aparut dupa ce Distigaz a redus cantitatea de gaz pe care o livra in mod obisnuit catre Elcen, din cauza unei datorii pe care Electrocentrala Bucuresti a acumulat-o de-a lungul timpului.

"RADET Bucuresti achita cu mare intarziere (de aproximativ doi ani) contravaloarea energiei termice livrate, la data de 30.09.20014 fiind singurul client restant, ceea ce conduce la existenta unui blocaj financiar pentru ELCEN. Strict, pentru perioada ianuarie-septembrie, ELCEN a livrat si facturat energie termica, inclusiv dobanzi de intarziere, in valoare de 799, 851 milioane lei, iar incasarile aferente aceleiasi perioade sunt de 539,832 milioane de lei (cu un grad de incasare de 67,49%)", sustin reprezentantii Electrocentralei Bucuresti. "Pentru cantitatile de energie termica cumparate de la Electrocentrale Bucuresti SA, in volum de 2.840.000 Gcal, in perioada ianuarie - septembrie 2014, RADET Bucuresti si Primaria Municipiului Bucuresti au achitat din incasari directe si respectiv din subventii acordate de Primaria Municipiului Bucuresti, suma totala de 677.580.571 lei, fata de valoarea totala a facturilor aferente perioadei mentionate, in valoare de 609.907.040 lei, ceea ce inseamna ca a fost platita in totalitate cantitatea de agent termic achizitionata de la Electrocentrale Bucuresti", sustine primarul general al Capitalei.

De asemenea, primarul general al Capitalei a tinut sa precizeze ca in aceste conditii nu este de parere ca "arieratele" pe care Elcen le are la Distrigaz sunt cauzate, in principal, de neplata obligatiilor financiare pe care muncipalitatea si RADET le-au avut pentru perioada ianuarie-septembrie 2014.

Consilierii generali se cearta in loc sa voteze

In ultima perioad... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro