Cum arata una dintre cele mai frumoase biblioteci din Europa, adapostita intre zidurile unei manastiri

Cum arata una dintre cele mai frumoase biblioteci din Europa, adapostita intre zidurile unei manastiri

Alte biblioteci de o frumusete rara Biblioteca Strahov din Praga face parte dintr-o lista de biblioteci considerate adevarate bijuterii istorice, alaturi de Biblioteca Manastirii Wibligen din Ulm, Germania, Biblioteca bisericii benedictine din Admont, Austria, Biblioteca Universitatii din Coimbra, Portugalia, Biblioteca Manastirii El Escorial din Madrid, Spania, Biblioteca Reginei din cadrul Universitati Oxford, Biblioteca Nationala a Austriei, in Palatul Hofburg din Viena, Biblioteca Apostolica Vaticana (Vatican) sau Biblioteca in stil rococo a Palatului din Mafra, Portugalia.

acum 74 luni (11 Aug 2016)

Biblioteca Manastirii Strahov din Praga, Cehia, este considerata una dintre cele mai frumoase astfel de "temple" ale cartii din intreaga lume, noteaza publicatia Business Insider.

Construite in stil renascentist, cele doua sali ale bibliotecii (Sala Teologica si Sala Filosofica) adapostesc peste 120.000 de volume rare, adunate de calugari.

Manastirea Strahov, a doua cea mai veche din Cehia, a fost construita in anul 1143 de Vadislav al-II-lea si este situata langa Castelul Cernin, adapostind si alte obiective interesante, cum sunt Basilica Fecioarei Maria, Amfiteatrul Teologic si Amfiteatrul Filosofic, Camera Curiozitatilor.

FOTO Business Insider

Sala Teologica a fost construita sub indrumarea staretului Jeronym Hirnhaim, de arhitectul de origine italiana Giovanni Domennico Orsi.

FOTO Business Insider

FOTO Business Insider

Frescele de pe tavan sunt inspirat de citate din Biblie referitoare la intelepciune si la modul in care educatia si cunoasterea ajuta la consolidarea credintei.

FOTO Business Insider

Peste 18.000 de volume sunt numai in Sala Teologica, iar peretele din partea de nord este acoperit integral de Biblii scrise in diferite limbi.

Alte biblioteci de o frumusete rara

Biblioteca Strahov din Praga face parte dintr-o lista de biblioteci considerate adevarate bijuterii istorice, alaturi de Biblioteca Manastirii Wibligen din Ulm, Germania, Biblioteca bisericii benedictine din Admont, Austria, Biblioteca Universitatii din Coimbra, Portugalia, Biblioteca Manastirii El Escorial din Madrid, Spania, Biblioteca Reginei din cadrul Universitati Oxford, Biblioteca Nationala a Austriei, in Palatul Hofburg din Viena, Biblioteca Apostolica Vaticana (Vatican) sau Biblioteca in stil rococo a Palatului din Mafra, Portuga... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro