Cum arata un "miner" puternic de monede virtuale si cati bani este capabil sa produca intr-o luna

Cum arata un

Consumul (factura la energie electrica) unui astfel de aparat de 16 placi video este undeva la 150 de euro lunar, iar productivitatea lui este de 1.2 ETH pe luna, la momentul actual, inceputul lunii februarie 2018, aproximativ 1.200 de dolari.

acum 47 luni (6 Feb 2018)

Adica investitorii au asa-zisele riguri de minat cu care ei cauta monezi si mai apoi le trimit in portofelul lor virtual. Mai exact, este vorba despre un calculator normal care are, ca si cele conventionale, placa de baza, memorie RAM, SDD, un procesor, o sursa si placi video. Am zis la plural pentru ca pe un rig care mineaza, de exemplu, moneda Ethereum intra pana la 16 placi video, in functie de ce marca sunt si de cum sunt configurate", explica Bogdan Tincu, specialist IT, suportul pentru minat monede virtuale.

Tincu spune ca se numara printre cei care a renuntat la a mai cumpara monede virtuale cu bani, ca la schimbul valutar, si a decis sa investeasca intr-un "miner". Consumul (factura la energie electrica) unui astfel de aparat de 16 placi video este undeva la 150 de euro lunar, iar productivitatea lui este de 1.2 ETH pe luna, la momentul actual, inceputul lunii februarie 2018, aproximativ 1.200 de dolari. In cazul in care vorbim de mai multe riguri de minat, atunci totul se inmulteste cu cate sunt, inclusiv banii castigati. Unitatea de masura a puterii este Mhs, megahs, dar se poate ajunge si la THS, terahs. In momentul de fata, in Romania trendul de construire a calculatoarelor pentru minat criptomonede este in crestere, dar cu toate acestea, conform specialistilor, numarul este infim fata de ce se intampla in acest domeniu in restul Europei. Pe de alta parte, Romania a fost tara unde s-au amplasat unele dintre primele bancomate de monede virtuale din Europa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro