Cum arata un CV de succes. Trucuri dezvaluite de un specialist in recrutare

Cum arata un CV de succes. Trucuri dezvaluite de un specialist in recrutare

Peste 14.000 de profesionisti cu experienta, dar si tineri absolventi de studii universitare au trecut pragul targului de cariera "Angajatori de Top", desfasurat vineri si sambata in Capitala. Cei de 40 de ani vor sa se reprofileze Organizatorii targului de cariera sustin ca in ultimii ani, tot mai multe persoane trecute de 40 de ani vin la Angajatori de Top, in speranta ca isi vor gasi un loc de munca adecvat. Acestia trebuie sa aiba, totusi, cunostinte de baza de inginerie si acel bun simt tehnic de la care sa putem pleca", a explicat Mircea Rusu, manager de recrutare la o companie multinationala din industria grea, adaugand ca exista un decalaj intre ce se studiaza in Romania in momentul de fata si oferta companiilor din piata de profil.

acum 67 luni (19 Oct 2014)

Peste 14.000 de profesionisti cu experienta, dar si tineri absolventi de studii universitare au trecut pragul targului de cariera "Angajatori de Top", desfasurat vineri si sambata in Capitala. Cele 100 de companii prezente, in mare parte multinationale, au pus la bataie peste 3.400 de locuri de munca in domenii diverse, de la inginerie, la telecom si relatii cu clientii.

Asta pentru ca desi targul de cariera este adresat in special persoanelor cu mai putina experienta in campul muncii, ponderea persoanelor trecute de 40 de ani care au luat cu asalat oferte companiilor nu a fost deloc de neglijat.

Specialistii spun ca de prea putine ori CV-urile sunt adaptate cerintelor unui post. "Unui recruiter ii ia intre sase si opt secunde sa scaneze CV-ul unui potential candidat", explica Gabriel Chicioreanu, specialist in recrutare, care completeaza ca multi dintre cei care isi cauta un job nu stiu sa-si completeze CV-ul.

Cei de 40 de ani vor sa se reprofileze

Organizatorii targului de cariera sustin ca in ultimii ani, tot mai multe persoane trecute de 40 de ani vin la Angajatori de Top, in speranta ca isi vor gasi un loc de munca adecvat.

Chiar daca unii dintre ei au un serviciu, stresul si alte nemultumiri de la locul de munca ii imping spre reconversia profesionala. Insa persoanele cu multa experienta, desi dispuse sa accepte salarii mai mici ori pozitii de entry-level, sunt ocolite de angajatori. Este interesanta, dar din pacate au prea putina deschidere cand vine vorba sa angajeze persoane trecute de o anumita varsta", explica Andreea.

Desi a petrecut cam doua ore in incinta targului, pentru a discuta cu diversi angajatori, cei cu care a intrat in contact i-au spus ca o pozitie entry-level si un salariu mai mic nu ar motiva-o suficient, drept urmare au respins-o.

Tinerii fara experienta, slabe sanse de angajare

Nici tinerilor absolventi nu ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro