Cum arata Roma antica in anul 320: uimitoarea reconstructie 3D a orasului - tur virtual

Cum arata Roma antica in anul 320: uimitoarea reconstructie 3D a orasului - tur virtual

Videoclipul, care prezinta realitatea virtuala a Romei anului 320, plimba vizitatorul prin oras, printre obiective enumerandu-se si Pantheonul si Colosseumul, asa cum ar fi aratat in cel mai glorios an al Romei. Naratorul, doctorul Steven Zucker, povesteste si despre cum termenul "palate" isi are de fapt originile in Dealul Palatin, care in cele din urma a ajuns sa insemne locul in care traieste un imparat, si care deriva din denumirea locatiei fizice din Roma.

acum 105 luni (29 Feb 2016)

Videoclipul, care prezinta realitatea virtuala a Romei anului 320, plimba vizitatorul prin oras, printre obiective enumerandu-se si Pantheonul si Colosseumul, asa cum ar fi aratat in cel mai glorios an al Romei.

Clipul ofera o imagine detaliata a ceea ce s-ar fi aflat in interiorul Pantheonului, care poate fi vizitat si in prezent, si a felului in care ar fi aratat acesta in urma cu 1.700 de ani. Sunt prezentate, de asemenea, locuri faimoase precum Colosseumul si Arcul lui Constantin (foto jos), dedicat de senat lui Constantin I (306-337), imparatul mutandu-se in cele din urma la Constantinopol fara a mai vedea vreodata monumentul finalizat.

FOTO dailymail.co.uk

Academicienii care au luat parte la proiectul Romei Renascute au ales anul 320, crezandu-se ca orasul a cunoscut cea mai dezvoltata perioada a sa cu scurt timp inainte ca imparatul Constantin cel Mare sa mute capitala imperiului la Constantinopol, Istanbulul de astazi. Naratorul, doctorul Steven Zucker, povesteste si despre cum termenul "palate" isi are de fapt originile in Dealul Palatin, care in cele din urma a ajuns sa insemne locul in care traieste un imparat, si care deriva din denumirea locatiei fizice din Roma.

FOTO dailymail.co.uk

In clip este prezentat si Circus Maximus, arena in care romanii faceau intreceri cu carele de razboi, unde vanau animale si unde ar fi tinut festivaluri religioase.

Modelul este important mai ales prin recrearea intregului oras, mai mult decat pentru recrearea fiecarui loc in parte, pentru ca arata cat de aproape era palatul si daca imparatul putea pur si simplu sa coboare dealul pentru a privi spectacolele. Totodata, acesta arata incredibilele apeducte romane, formand turnuri deasupra strazilor si aducand apa proaspata din munti de la o distanta de 30-40 de kilometri. Vizitatorului ii este aratat si Colosseumul, explicandu-i-se in a... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro