Cum arata primul autobuz electric care a intrat in circulatie in Bucuresti. Pasagerii nu platesc calatoria
Autobuze electrice in Bucuresti din 2016 Preturile autobuzelor electrice variaza in functie de producator, iar pentru un singur asemenea mijloc de transport in comun Primaria Capitalei ar trebui sa scoata din buzunar sute de mii de euro. Autobuzul electric vs autobuzul Citaro Noul autobuz electric care a fost pus in circulatie ieri poate parcurge, dupa o incarcare completa a bateriilor, 150 de kilometri, in timp ce autobuzele Mercedes Citaro - cele care circula acum pe strazile Capitalei - parcurg in jur de 250 de kilometri zilnic.
Este fabricat de compania SOR Libchavy, unul dintre cei mai mari producatori de autobuze, troleibuze si autocare din Cehia", au declarat reprezentantii Regiei Autonome de Transport Bucuresti (RATB). Acesta va fi testat timp de doua saptamani pe linia 104, pe traseul Cora Pantelimon - Piata Operei, urmand sa se stabilasca care sunt avantajele si dezavantajele introducerii in circulatie a autobuzelor electrice. Autobuze electrice in Bucuresti: sase curse pe linia 104
Cei care se vor urca in autobuzul electric nu vor trebui sa plateasca nimic, intrucat autobuzul nu este dotat cu validatoare pentru cardurile de calatorie. Reprezentantii RATB sustin ca acesta poate parcurge in jur de 150 de kilometri dupa sase, sapte ore in care bateriile au fost incarcate 100%.
Autobuzul electric FOTO Roberto Salceanu
"Traseul liniei 104 are in jur de 25 de kilometri si autobuzul ar trebui sa parcurga dupa o incarcare completa sase curse tur - retur. Ramane de vazut cum se comporta in conditiile de trafic din Bucuresti", a precizat Ion Dedu, seful Directiei de Transporturi din cadrul Primariei Capitalei.
Cand bateria ajunge la culoarea galbena, soferul trebuie sa mearga sa incarce bateriile FOTO Roberto Salceanu
Autobuzul electric a mai fost testat intr-o statiune montana din Europa si din acest motiv nu are aer conditionat pentru pasageri, ci doar in cabina soferului. Desi pretul pentru un asemenea autobuz se ridica la aproximativ 450.000 de euro, investitia se amortizeaza, in primul rand, prin lipsa alimentarii cu carburant. "Este important de stiut ca nu se schimba uleiul, nu se schimba filtrele si o multime de alte lucruri asemanatoare. Autobuze electrice in Bucuresti din 2016
Preturile autobuzelor electrice variaza in functie de producator, iar pentru un singur asemenea mijloc de transport in comun Primaria Capitalei ar trebui sa scoata din buzunar sute de mii de euro.
Asa se incarca autobuzl electric F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro