Cum arata politistii viitorului si noua tehnologie pentru siguranta publica: de la statiile Tetra la telefoanele cu recunoastere biometrica

Cum arata politistii viitorului si noua tehnologie pentru siguranta publica: de la statiile Tetra la telefoanele cu recunoastere biometrica

La marginea Berlinului, la centrul expozitional Messe care se intinde astazi pe o suprafata de 18 hectare, zeci de organizatii s-au intalnit intre 15 si 18 mai la targul "Critical Communications World 2018" , asa cum se intampla deja de 20 de ani. De la clasicele statii TETRA de comunicatii radio, la telefoane mobile cu multiple functii de comunicare in situatii de urgenta si recunoastere biometrica, pana la software pentru camere video de supraveghere care te gasesc in orice colt al perimetrului asigurat dupa doar cateva setari, "noua generatie" a tehnologiei ridica mai mult ca niciodata dilema "securitate versus dreptul la viata privata". Pana la urma, in momente critice, siguranta e cea mai importanta si chiar daca, in prezent, cu ajutorul LTE ne putem folosi de atat de multe elemente de comunicatii, de Facebook, Twitter si incarcare de imagini si altele asemenea, e bine sa stim ca daca cumva acestea inceteaza sa mai functioneze, avem o rezerva", a declarat Michael Kaae.

acum 30 luni (18 May 2018)

La marginea Berlinului, la centrul expozitional Messe care se intinde astazi pe o suprafata de 18 hectare, zeci de organizatii s-au intalnit intre 15 si 18 mai la targul "Critical Communications World 2018" , asa cum se intampla deja de 20 de ani. De la clasicele statii TETRA de comunicatii radio, la telefoane mobile cu multiple functii de comunicare in situatii de urgenta si recunoastere biometrica, pana la software pentru camere video de supraveghere care te gasesc in orice colt al perimetrului asigurat dupa doar cateva setari, "noua generatie" a tehnologiei ridica mai mult ca niciodata dilema "securitate versus dreptul la viata privata".

"Exista cu siguranta aceasta dilema si stim cu totii cat de importante sunt ambele aspecte intr-o societate, atat securitatea cat si drepturile oamenilor la viata privata, insa lucrurile acestea difera foarte mult si de la stat la stat. Noi insa avem datoria de a produce si de a dezvolta tehnologiile pentru a le oferi alternative si solutii eficiente. Ce aleg ei sa faca mai departe, tine stric de ei", a explicat, pentru Adevarul, Michael Kaae, vicepresedintele departamentului de vanzari in Europa de Nord, Europa de Est si Rusia al Motorola Solutions.

6.4 miliarde de dolari au fost in 2017 vanzarile Motorola Solutions in intreaga lume, fiind unul dintre principalii furnizori si producatori de tehnologie in domeniul sigurantei publice. Daca in unele orase din Statele Unite exista deja sisteme de supraveghere care apartin noii generatii tehnologice, iar in Londra peste 50% din politisti folosesc deja telefoane mobile cu functii de recunoastere biometrica, in Romania principalul mijloc de comunicatii in situatii de urgenta ramane statia TETRA.

Romania, cel mai mare sistem TETRA din Europa de Est

"Romania este una dintre tarile cu cele mai mari sisteme TETRA din Europa si cu cel mai mare din Europa de Est.

Maria Nit... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro