Cum arata noul Cabinet Merkel

Cum arata noul Cabinet Merkel

Un social-democrat foarte moderat, Olaf Scholz, in varsta de 59 de ani, ar urma sa ramana loial politicii bugetare riguroase impuse de predecesorul sau timp de zece ani. Ministrul in exercitiu al Familiei Katarina Barley, in varsta de 49 de ani, trece la Justitie, iar Hubertus Heil, in varsta de 45 de ani, preia portofoliul Muncii si Afacerilor Sociale.

acum 59 luni (9 Mar 2018)

Cancelarul german in exercitiu a fost nevoit sa faca, in repartizarea portofoliilor, concesii importante Partidului Social Democrat (SPD), pentru a-l convinge sa intre din nou intr-o mare coalitie, dupa sase luni de impas politic.

Nominalizarea lui Olaf Scholz la Finante in locul conservatorului Wolfgang Schauble, cunoscuta de mai multe saptamani, a fost anuntata oficial vineri de catre conducerea social-democrata.

Un social-democrat foarte moderat, Olaf Scholz, in varsta de 59 de ani, ar urma sa ramana loial politicii bugetare riguroase impuse de predecesorul sau timp de zece ani. Heiko Maas, varianta de compromis de la Externe

Nominalizarea lui Heiko Maas, ministrul Justitiei in exercitiu, la Ministerul Afacerilor Externe s-a zvonit de joi.

Maas, in varsta de 51 de ani, profita de eliminarea reciproca - intr-un razboi al orgoliilor - a doua nume grele in partid, care se ambitionau sa preia portofoliul: Sigmar Gabriel, seful in exercitiu al diplomatiei, si Martin Schulz, fostul presedinte al SPD.

Salutandu-i calitatile de practicant de triatlon, viitoarea presedinta desemnata a SPD Andrea Nahles a apreciat ca Maas este omul potrivit intr-o perioada in care "Germania este deosebit de solicitata ca mediator in aceasta lume in dezordine".

Heiko Maas

Svenja Schulze, in varsta de 49 de ani, va conduce Ministerul Mediului.

Ministrul in exercitiu al Familiei Katarina Barley, in varsta de 49 de ani, trece la Justitie, iar Hubertus Heil, in varsta de 45 de ani, preia portofoliul Muncii si Afacerilor Sociale.

Franziska Giffey, in varsta de 39 de ani, primarul unui sector al Berlinului, va prelua, la randul ei, portofoliul Familiei.

Insa CDU a obtinut - in afara de portofoliul Apararii, care ramane la Ursula von der Leyen - doar ministere considerate sec... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro