Cum arata noua resedinta arhiepiscopala a lui IPS Pimen de la Suceava. Cladirea, refacuta din temelii in doar doi ani dupa un incendiu devastator

Cum arata noua resedinta arhiepiscopala a lui IPS Pimen de la Suceava. Cladirea, refacuta din temelii in doar doi ani dupa un incendiu devastator

Incendiul a fost anuntat cu intarziere, iar materialele combustibile din componenta constructiei, majoritatea din lemn, au favorizat propagarea cu repeziciune a focului, astfel incat au ars cladirea semniarului compusa din sali de curs, spatii de cazare, bucatarie, sala de mese, dar si birourile Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor, cu o suprafata contruita de 936 de metri patrati si suprafata desfasurata de 2.700 de metri patrati. FOTO Alin Galeata Flacarile au mai cuprins cladirea centralei termice pe 169 de metri patrati si un alt corp al cladirii in care se aflau o scoala de muzica si depozite de carti, pe o suprafata de 200 de metri patrati.

acum 75 luni (9 Jan 2017)

Cladirea noua a Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor a fost terminata.

In imobilul respectiv isi va desfasura activitatea Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor, in timp ce Seminarul Teologic Liceal "Mitropolit Dosoftei", al carui sediu era in cladirea distrusa de incendiu, va fi mutat intr-o noua cladire ce se construieste in apropierea caminului de batrani ce apartine Arhiepiscopiei.

Daca cladirea ce a ars in intregime in urma cu doi ani de zile nu avea aviz si autorizatie de la ISU, de aceasta data mai marii de la Arhiepiscopie nu s-au mai bazat doar pe protectia divina. Astfel, reprezentantii Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor au obtinut la data de 23 octombrie 2015 autorizatia de construire de la Primaria municipiului Suceava, precum si toate avizele necesare din partea celor de la ISU.

Cei ce blocheaza calea pompierilor spre Arhiepiscopia Sucevei si Radautilor vor fi amendati FOTO Danut Zuzeac

Lucrarile de la noul sediu al Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor au fost realizate de catre firma General Construct. Pentru reconstruirea acestui sediu, Arhiepiscopia a organizat o campanie de strangere de fonduri ce s-a derulat in biserici si in mass - media.

La inceputul anului 2015, un incendiu de proportii a mistuit cladirea in care functiona Seminarul Teologic Suceava dar si birouri ale Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor.

Incendiul extrem de puternic a facut scrum Seminarul Teologic si sediul Arhiepiscopiei Sucevei si Radautilor. Pompierii militari suceveni au intervenit la data de 8 ianuarie 2015, in jurul orei 08.44, pentru a stinge flacarile imense ce au cuprins cladirea Seminarului Teologic Ortodox "Mitropolit Dosoftei", amplasata in curtea Manastirii "Sfantul Ioan cel Nou de la Suceava".

La fata locului s-au deplasat echipaje de la Detasamentul de Pompieri Suceava si Grupa operativa a inspectoratul... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro