Cum arata manastirea construita in satul natal al Patriarhului Daniel si finantata de omul de afaceri Iulian Dascalu. "Daca s-a finaliza foarte repede, ar bate la ochi"

Manastirea din Dobresti in stadiul actual, aprilie 2018 FOTO Daniel Groza "A avut aici o bucata de teren mostenita de la parinti, pe langa care a mai cumparat si altele si a facut o suprafata compacta de vreo patru hectare. Proiectul complet al manastiri din Dobresti FOTO Daniel Groza Raport periodic catre patriarh Potrivit informatiilor oferite de localnici, unul dintre principalii sponsori este omul de afaceri Iulian Dascalu, aflat pe lista celor mai bogati romani, cunoscut drept "Regele mall-urilor". Evenimentul a avut loc in localitatea Pistoia-Toscana, iar Daniel a fost insotit de o suita de cinci preoti de la Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Am gasit totusi casa, a carei poarta era blocata de mai multe utilaje agricole, un autoturism de teren si de doi dulai mioritici, care ne-au tinut la distanta.

acum 11 luni (16 Apr 2018)

Satul Dobresti, aflat in componenta comunei Bara, este unul din cele mai mici din Timis. E format din cateva zeci de case mici, construite pe coama unui deal, cele mai multe nelocuite. In prezent, mai traiesc in localitate circa 30 de persoane, majoritatea de varsta a treia. Mirosul de balegar este atat de puternic, incat oricat s-ar chinui natura sa-l acopere, cu buchetul de pomi proaspat infloriti, nu reuseste.

Este localitatea natala a lui Daniel Ciobotea (66 de ani), ierarhul aflat in fruntea Bisericii Ortodoxe Romane, care a inceput aici, din 2003, ridicarea unei manastiri.

Manastirea din Dobresti in stadiul actual, aprilie 2018 FOTO Daniel Groza

"A avut aici o bucata de teren mostenita de la parinti, pe langa care a mai cumparat si altele si a facut o suprafata compacta de vreo patru hectare. Edilul adauga ca nu poate oferi de la bugetul local decat o suma infima, comparativ cu nevoile banesti ale manastirii aflate in constructie.

Proiectul complet al manastiri din Dobresti FOTO Daniel Groza

Raport periodic catre patriarh

Potrivit informatiilor oferite de localnici, unul dintre principalii sponsori este omul de afaceri Iulian Dascalu, aflat pe lista celor mai bogati romani, cunoscut drept "Regele mall-urilor". Acesta este un proiect de suflet al lui. Probabil multi au avut impresia ca daca e manastirea ridicata de Preasfintitul, o sa se finalizeze peste noapte. Foarte mult ne-a ajutat domnul Iulian Dascalu, cel cu mall-urile, consiliul judetean, primaria si unii credinciosi care au mai facut donatii", declara protosinghelul Matei Buliga, staretul manastirii din Dobresti.

Intreaga comunitate de calugari a manastirii e formata din patru persoane, cu totii alesi cu permisiunea celui mai important om al BOR. Pana se finalizeaza casa monahala, acestia locuiesc intr-o casa din sat, cumparata tot de catre Patriarhul Daniel. Staretul su... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro