Cum arata litoralul romanesc iarna | FOTO+VIDEO

Asa de simti la o plimbare la pas prin Mamaia, in februarie, cand singurele semne de viata vin din partea cainilor fara stapan, mai periculosi decat pe timpul verii, pentru ca sunt mai infometati, in lipsa turistilor care sa le arunce o bucata de paine, si a porumbeilor care cauta, la randul lor, ceva de mancare.

acum 81 luni (28 Feb 2017)

Mamaia este, de cativa ani, cea mai aglomerata statiune de pe litoralul romanesc. Daca in varf de sezon nu mai poti gasi niciun loc liber si aleile si parcarile sunt arhipline cu oameni si masini, o vizita in Mamaia in februarie, la sfarsit de iarna, are farmecul ei.

Statiunea este aproape parasita, cu exceptia catorva hoteluri, de patru si cinci stele, care functioneaza tot timpul anului. Nu se face turism de vacanta, dar salile de conferinte sunt folosite pentru diferite evenimente de business. Plajele, largite in vara trecuta, au avut putin de suferit de pe urma furtunilor si, poate, a modului cum au fost executate, dar se prezinta inca intr-o stare buna, in general.

Din pacate, imaginea romantica a unei statiuni pustii este de multe ori depasita de mizerie. Asa de simti la o plimbare la pas prin Mamaia, in februarie, cand singurele semne de viata vin din partea cainilor fara stapan, mai periculosi decat pe timpul verii, pentru ca sunt mai infometati, in lipsa turistilor care sa le arunce o bucata de paine, si a porumbeilor care cauta, la randul lor, ceva de mancare.

In zona de nord a statiunii, cea mai scumpa, zona cluburilor de fite, sunt semne mai intense de activitate. In ciuda frigului de afara, mai multi muncitori lucreaza de zor la inaltarea unui bloc de locuinte. Mamaia este impanzita de anunturi cu apartamente de vanzare, dupa ce, in perioada fostului primar Radu Mazare, s-au acordat zeci de autorizatii de constructii, iar statiunea a facut un pas decisiv in a deveni, practic, un cartier al Constantei. Desi apartamentele de aici nu sunt foarte cautate, se construieste insa in continuare in ritm alert. ... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro