Cum arata, in realitate, Madagascarul, insula unde a fugit Mazare: "Oamenii cred in vrajitoare, se inchina la pietre"

Cum arata, in realitate, Madagascarul, insula unde a fugit Mazare:

Romanul Marcel Saitis, de 44 de ani, locuieste de cativa ani ani in Madagascar, impreuna cu sotia Ioana si cu cei trei copii ai lor, fiind preot misionar. Asa se face ca, alaturi de familia sa, preotul de religie penticostala a inceput lupta grea cu cei care se inchina la pietre, la copaci si unde pericolul se afla la tot pasul. Sange pe pereti Media de varsta a malgasilor este de 40 - 45 de ani din cauza saraciei si a lipsei medicamentelor. Cu eforturi supraomenesti, preotul misionar a reusit, cu ajutorul bisericilor din Romania si din Franta sa ridice cate o casa de rugaciune, cate o scoala si sa amenajeze un cabinet medical unde masa de nasteri era o tabla mai lunga, cu sange pe pereti.

acum 45 luni (8 Jan 2018)

Romanul Marcel Saitis, de 44 de ani, locuieste de cativa ani ani in Madagascar, impreuna cu sotia Ioana si cu cei trei copii ai lor, fiind preot misionar.

Initial, a cochetat cu ideea de a merge in Malaezia, insa un preot, Cameron Wilson, pastorul lui Elvis Presley, l-a convins sa aleaga Madagascarul, intrucat cunostea limba franceza. Dorinta de a-l aduce pe Iisus Hristos in viata acestor oameni ai junglei a fost mai puternica. Asa se face ca, alaturi de familia sa, preotul de religie penticostala a inceput lupta grea cu cei care se inchina la pietre, la copaci si unde pericolul se afla la tot pasul. Din 2013, cei patru membri ai familiei locuiesc intr-un cartier situat la 200 de kilometri de capitala Antananarivo.

"Am incercat sa ne acomodam, desi vecinii ne pandeau pe sub poarta ca sa ne fure din materiale de constructii. "In Madagascar, sunt 50.000 de sate - triburi, dintre care majoritatea se inchina la spirite, la pietre, aduc jertfe, cred in vrajitorie si blesteme", dezvaluie Marcel Saitis. "Noi doar ii salutam pe regi, le dam steagul Romaniei si un cadou, de regula o suma de bani. Pe scara intinsa se practica aici trocul", spune pastorul, care se bucura printre malgasi de un oarecare respect. Crestinarea aici este un act de curaj atat din partea preotilor misionari, dar mai ales a localnicilor care, dupa ce sunt botezati, devin o paria pentru restul tribului, fiind acuzati ca aduc blestemul asupra tribului. Sange pe pereti Media de varsta a malgasilor este de 40 - 45 de ani din cauza saraciei si a lipsei medicamentelor. Cu eforturi supraomenesti, preotul misionar a reusit, cu ajutorul bisericilor din Romania si din Franta sa ridice cate o casa de rugaciune, cate o scoala si sa amenajeze un cabinet medical unde masa de nasteri era o tabla mai lunga, cu sange pe pereti. Este vorba de o scoala cu predare in limba franceza, care face parte dintre unitatile de invatamant infiintate de francezi, care au colonizat-o o perioada. De regula,... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro