Cum arata guvernele pregatite de PSD si PNL dupa alegeri

Cum arata guvernele pregatite de PSD si PNL dupa alegeri

Premier - Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, presedinte al PMP Siegfried Muresan - ministrul Finantelor si Fondurilor europene, europarlamentar, purtator de cuvant al PPE Cristian Diaconescu (fost ministru) - ministrul Afacerilor Externe Eugen Tomac - ministrul Reunificarii, un nou nou minister pe care il propune PMP in viitorul Guvern Valeriu Steriu - ministru Agriculturii, fost secretar de stat in ministerul Agriculturii Camelia Bogdanici - ministrul Sanatatii Clement Negrut - ministrul Administratiei Nicolae Ivaschescu - ministrul Economiei Rizia Tudorache - ministrul Afacerilor Interne Robert Turcescu - ministrul Culturii si Cultelor Stefan Vlaston - ministrul Educatiei si Cercetarii Radu Cristescu - ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului Roxana Iliescu - ministrul Justitiei Lucian Iliescu - ministrul Apararii Haralambie Vochitoiu - ministrul Muncii si Familiei Luminita Adam - ministrul Mediului si Apelor Gheorghe Udriste - ministrul Transporturilor Romulus Iaru - ministrul Comunicatiilor Cristian Petrescu - ministrul Tineretului si Sporutului Daniel Tecu - ministrul pentru romanii de pretutindeni Doru Constantin Onaca - Secretar General al Guvernului

acum 70 luni (10 Dec 2016)

In eventualitatea in care PSD va forma o majoritate parlamentara cu ALDE, partidul condus de Liviu Dragnea este dispus sa ofere ALDE doua sau trei ministere, plus functia de presedinte al Senatului, care ii va reveni lui Calin Popescu Tariceanu.

De parta cealalta, PNL spera sa stranga o majoritate parlamentara cu ajutorul USR, care sa-l sustina pe Dacian Ciolos pentru inca un mandat.

Guvern din umbra PSD-ALDE

Premier - Liviu Dragnea sau Vasile Dincu

Ministerul de Interne - Gabriel Vlase sau Georgian Pop. Gabriel Vlase a fost presedintele Comisiei de control al SIE si al Comisiei de Aparare din Parlament.

Ministerul de Aparare - Gabriel Vlase sau Georgian Pop

Ministerul Economiei - Mihai Tudose (PSD) sau Remus Borza (ALDE).

Ministerul Finantelor Publice - Eugen Teodorovici sau Mihai Tudose. Teodorovici a mai ocupat functia de ministru al Fondurilor Europene si cea de ministru al Fondurilor Europene.

Ministerul Energiei - Iulian Iancu este presedintele Comisiei de Industrii si servicii, Comisie ce inglobeaza intreaga activitate a sectorului energetic, Autoritatii de Reglementare in Energie, Consiliul Concurentei, ANRM, ANPC, Curtea de Conturi, Turism, Transport si toata gama de prestari servicii din Romania.

Ministerul Fondurilor Europene - Marius Nica a mai ocupat functia de ministru al Fondurilor Europene, in Guvernul Ponta, a absolvit Academia de Informatii, a lucrat in MApN si a fost consilier al europarlamentarului Rovana Plumb, pe care a urmat-o, in calitate de secretar general, la Ministerul Mediului si la Ministerul Muncii.

Ministerul Dezvoltarii Regionale -Sevil Shhaideh, fost secretar de stat in ministerul Dezvoltarii Regionale in mandatul lui Liviu Dragnea.

Ministerul Justitiei - Robert Cazanciuc a mai fost ministru Justitiei in Guvernul Ponta, dar ca tehnocrat, ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro