Cum arata cel mai modern liceu de la tara: se afla intr-o comuna din Botosani si a costat 5,5 milioane de euro

Cum arata cel mai modern liceu de la tara: se afla intr-o comuna din Botosani si a costat 5,5 milioane de euro

Vorona este o comuna situata la 22 de kilometri de municipiul Botosani. Campusul dispune de sali de clase modernizate, laboratoare ce vor fi dotate cu aparatura noua, ateliere tehnologice pentru profilurile industriale si profesionala, doua terenuri de sport, dintre care unul de fotbal cu gazon sintetic, sala de sport multifunctionala, club unde pot sa se adune elevii pentru activitati extrascolare, dar si o cantina si un internat. Campusul din Vorona este si singurul complex scolar din mediul rural care este dotat cu locuinte de serviciu pentru profesori.

acum 36 luni (1 Sep 2016)

Vorona este o comuna situata la 22 de kilometri de municipiul Botosani. Aceasta localitate rurala este renumita pentru conservarea traditiilor, pentru vechimea asezarilor, dar mai ales pentru manastirile si moastele sfintilor care aduc anual in judetul Botosani mii de credinciosi.

Dincolo de traditii, cultura si ortodoxie, la Vorona se afla si cel mai modern campus scolar din Romania construit vreodata in mediul rural.

Pretul campusului

Campusul Liceului Tehnologic "Stefan cel Mare" din Vorona a costat 5,5 milioane de euro. Proiectul a fost initial facut in anul 2007, insa din lipsa de fonduri lucrarile au inceput abia in 2014. Este de o importanta deosebita pentru comuna, dar si pentru invatamantul din regiune. Sunt ateliere tehnologice specializate, unde elevii vor putea sa se specializeze si sa se califice in mai multe domenii. Elevii vor avea si posibilitatea de a se caza, sa nu mai faca naveta, de a beneficia o masa calda in conditii foarte bune. Clasele si spatiile de cazare arata foarte bine. Si profesorii beneficiaza de facilitati. Este un complex deosebit de modern si multifunctional", mai spune primarul din Vorona.

Campusul dispune de sali de clase modernizate, laboratoare ce vor fi dotate cu aparatura noua, ateliere tehnologice pentru profilurile industriale si profesionala, doua terenuri de sport, dintre care unul de fotbal cu gazon sintetic, sala de sport multifunctionala, club unde pot sa se adune elevii pentru activitati extrascolare, dar si o cantina si un internat. "Este cel mai modern campus din mediul rural", intareste si directorul liceului Daniel Lupu.

Blocul in care se afla garsonierele profesorilor FOTO Cosmin Zamfirache

Cand poate fi folosit

Campusul va deveni functional abia la doua saptamani de la deschiderea anului scolar. Edilul comunei spune ca intarzierea a survenit din ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro