Cum arata "cel mai ciudat animal care a trait vreodata", descoperit de Darwin in urma cu 150 de ani

Cum arata

La mai bine de un secol si jumatate dupa aceasta descoperire, oamenii de stiinta au anuntat ca au reusit sa includa bizarul animal sud-american in familia Perissodactyla. Sursa foto: wikipedia Cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie, o echipa de cercetatori de la Universitatea Potsdam si de la Muzeul American de Istorie Naturala, a reusit sa secventieze 80% din genomul mitocondrial -ADN-ul transmis pe cale materna - al animalului, pe baza unei fosile descoperite intr-o pestera din sudul statului Chile.

acum 84 luni (18 Dec 2017)

La mai bine de un secol si jumatate dupa aceasta descoperire, oamenii de stiinta au anuntat ca au reusit sa includa bizarul animal sud-american in familia Perissodactyla. In 1834, in timpul unei expeditii in Uruguay si Argentina, Charles Darwin a gasit un schelet de Macrauchenia patachonica, un animal care a disparut de pe fata Pamantului fara sa lase urmasi, avand un gat ce aminteste de acela al camilelor si un cap inzestrat cu o trompa. In 1837, biologul Richard Owen a aratat ca oasele, inclusiv vertebrele din spate si din gat, erau de fapt dintr-o creatura gigantica asemanatoare unei lame sau camila pe care Owen la numit Macrauchenia patachonica. Sursa foto: wikipedia Caracteristicile sale fizice alcatuiesc o combinatie extrem de ciudata, chiar si pentru un animal din era glaciara, care a sfidat metodele clasice de clasificare a speciilor. Ideile avansate de oamenii de stiinta erau la fel de ciudate ca fizicul animalului in cauza: unii sugereau ca era vorba despre un animal acvatic, care isi folosea trompa ca un tub pentru respirat. Era un animal relativ mare, cu o lungime a corpului de aproximativ 3 metri si o greutate de pana la 1000 kg. Sursa foto: wikipedia Cu ajutorul unor tehnologii de ultima generatie, o echipa de cercetatori de la Universitatea Potsdam si de la Muzeul American de Istorie Naturala, a reusit sa secventieze 80% din genomul mitocondrial -ADN-ul transmis pe cale materna - al animalului, pe baza unei fosile descoperite intr-o pestera din sudul statului Chile. Potrivit cercetatorilor, genomul animalului a dezvaluit legaturi de rudenie cu ordinul Perisodactile, care cuprinde, in prezent, trei mari familii de imparicopitate - Equidae (cai, magari, zebre), Tapiridae (tapiri) si Rhinocerotidae (rinoceri).

Sursa foto: wikipedia Dupa parerea autorilor studiului, Macrauchenia s-ar fi desprins de Perisodactilele moderne in urma cu 66 de milioane de ani. Oamenii de stiinta nu au reusit, insa, sa dezlege misterul disparitiei de pe Terra a "celui ma... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro