Cum arata Brasovul exact acum 26 de ani. Poza lui Nicolae Ceausescu era pe toate cladirile de 23 August

Cum arata Brasovul exact acum 26 de ani. Poza lui Nicolae Ceausescu era pe toate cladirile de 23 August

Pozele au fost postate pe site-ul fortepan.hu si arata pregatirile care se facusera in oras inainte de 23 august 1989, pentru ca tovarasul Nicolae Ceausescu sa fie multumit. Printre cele mai cunoscute lozince se numareau: "Traiasca comunismul viitorul luminous al omenirii", "Traiasca Nicolae Ceausescu, cel mai iubit fiu al poporului", "Ceausescu, Romania, stima noastra si mandria" Dincolo de manifestarile comuniste, 23 august a fost ziua in care Romania a trecut de partea Aliatilor, intorcand armele impotriva Germaniei naziste.

acum 66 luni (23 Aug 2015)

Pozele au fost postate pe site-ul fortepan.hu si arata pregatirile care se facusera in oras inainte de 23 august 1989, pentru ca tovarasul Nicolae Ceausescu sa fie multumit. Afise imedise cu fata conducatorului si mesaje socialiste au fost puse in tot centrul orasului de la cladirea teatrului, la actuala Prefectura (fosta cladire a Partidului Comunist Roman) si cladirea Modarom care cateva luni mai tarziu a fost ciuruita de gloante.

De fiecare data cand se apropia 23 august se faceau pregatiri mari. Oamenilor lis e spunea cum sa se imbrace, erau trimisi la tuns ca sa arate toti la fel, iar obligatoriu camasile barbatilor trebuiau sa fie albe. Daca se nimerea ca Nicolae Ceausescu sa vina cumva la Brasov chiar de 23 august atunci pregatirile se transformau intr-o adevarata isterie generala. Se alegea un copil care sa ii dea flori conducatorului, iar acestuia i se faceau toate analizele pentru a nu cumva sa-l imbolnaveasca pe Ceausescu. Oamenii aveau obligatoriu flori in maini, dar nu albe pentru ca Ceausescu le considera a fi de inmormantare. Printre cele mai cunoscute lozince se numareau: "Traiasca comunismul viitorul luminous al omenirii", "Traiasca Nicolae Ceausescu, cel mai iubit fiu al poporului", "Ceausescu, Romania, stima noastra si mandria"

Dincolo de manifestarile comuniste, 23 august a fost ziua in care Romania a trecut de partea Aliatilor, intorcand armele impotriva Germaniei naziste. Apoi, timp de 45 de ani, ziua de 23 august a fost sarbatoare nationala. In 23 august cand s-au intors armele impotriva nemtilor, baza miliata s-a umplut de rusi. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro