Cum arata Baraganul in "Epoca de aur". Imagini inedite: magazine pline de conserve si televizoare alb-negru
Aici, in inima tarii, se faceau productiile-record la hectar, de aici pleca cea mai buna carne de porc si de pui, dar si legumele si fructele cele mai sanatoase. Mergea des la Fundulea Fostul dictator facea vizite dese la Fundulea, la Institutul de Cercetare, pentru a urmari indeaproape cum sunt pregatite culturile ce aveau sa aduca in fiecare toamna culturi "record" la grau si porumb.
"Eroii" muncii socialiste ai "Epocii de aur" din Baragan reprezentau un exemplu pentru intreaga tara. Aici, in inima tarii, se faceau productiile-record la hectar, de aici pleca cea mai buna carne de porc si de pui, dar si legumele si fructele cele mai sanatoase. Era stiu, de altfel, ca bunatatile erau insirate doar la expozitii pentru vizitele pe care le faceau in teritoriu mai-marii de la Bucuresti. Omul de rand avea acces la ele doar cu relatii.La magazinele de electronice erau puse in vanzare celebrele televizoare alb-negru.
Elena si Nicolae Ceausescu nu puteau lipsi din acest colt de tara, pentru ca era musai sa vada cu ochii lor cu prospera "granarul" tarii.
Mergea des la Fundulea
Fostul dictator facea vizite dese la Fundulea, la Institutul de Cercetare, pentru a urmari indeaproape cum sunt pregatite culturile ce aveau sa aduca in fiecare toamna culturi "record" la grau si porumb.
Nicolae Ceausescu si sotia sa au venit la Calarasi si inainte de demararea lucrarilor pentru construirea unuia dintre cele mai mari combinate siderurgice din sud-estul Europei, pentru a hotari amplasarea mastodontului.
La IAS Drumu Subtire, inspectie din elicopter
De altel, Ceausescu nu rata nicio ocazie pentru a verifica personal cum stau lucrurile in provincie.
Cu toate acestea, la fabrica s-a oprit productia si pe o caldura naucitoare am fost incolonate pentru a-l intampina pe Ceausescu. In mijlocul campului, de o parte si de alta a soselei, cu stegulete si flori in maini, l-am asteptat pe dictator. Sa fi stat cateva ore bune, numai ca Ceausescu, alaturi de suita sa, nici nu au coborat din elicopter. Probabil era foarte cald si nu se cadea sa stea sub cerul liber pe canicula", isi aminteste Aurelia Grigore, 65 de ani, pensionara. "Monstrul" din padurea Ciornuleasa, vanat de Nicolae Ceausescu, in 1978