Cum arata avionul hipersonic de spionaj dezvoltat de Boeing

Cum arata avionul hipersonic de spionaj dezvoltat de Boeing

In contextul in care Lockheed da de inteles ca avionul de recunoastere SR-72, conceput pentru a atinge o viteza de sase ori mai mare decat cea a sunetului, este gata de primele teste, Boeing a dat publicitatii o schita pentru un aparat de zbor concurent.

acum 29 luni (7 Feb 2018)

Boeing a intrat in competitie cu constructorul aerospatial Lockheed Martin, specializat in domeniul militar, pentru lansarea unui avion hipersonic de spionaj.

In contextul in care Lockheed da de inteles ca avionul de recunoastere SR-72, conceput pentru a atinge o viteza de sase ori mai mare decat cea a sunetului, este gata de primele teste, Boeing a dat publicitatii o schita pentru un aparat de zbor concurent. Ambele proiecte tind sa se impuna ca un succesor spiritual al clasicului SR-71 Blackbird, care putea zbura cu o viteza de trei ori mai mare decat cea a sunetului.

Potrivit unor experti, daca Boeing va reusi sa rezolve problemele initiale intampinate in tunelul aerodinamic, atunci va construi probabil o dovada de concept un pic mai mica, cu un singur motor, de dimensiunea unui F-16 Falcon. Proiectul ar putea evolua prin realizarea unui prototip cu doua motoare de talia SR-71, adica de 32 de metri lungime. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro