Cum arata avioanele de agrement care vor fi construite la Cluj. Costa mai putin de 200.000 de euro

Cum arata avioanele de agrement care vor fi construite la Cluj. Costa mai putin de 200.000 de euro

Halele de productie au fost ridicate de compania belgiana Sonaca in urma unei investitii de 11,8 milioane de euro (in care este inclus si un ajutor primit de la statul roman, de 5,4 milioane de euro).

acum 27 luni (25 Apr 2018)

Halele de productie au fost ridicate de compania belgiana Sonaca in urma unei investitii de 11,8 milioane de euro (in care este inclus si un ajutor primit de la statul roman, de 5,4 milioane de euro). Intr-o prima faza, Sonaca Aerospace Transylvaniava a produs componente pentru una dintre fabricile Airbus din Europa, dar incepand din 2019 va realiza si modelul de avion Sonaca S200 (foto jos).

"La sediul Sonaca Aerospace Transylvania (SAT) va prinde contur din luna iulie a anului 2019 noul proiect S200, acesta reprezentand un avion de scoala si agrement, de mici dimensiuni, monomotor cu elice, avand implementata aparatura de ultima generatie, care combina performanta zborului si rentabilitatea", au anuntat reprezentantii companiei. Pretul de plecare pentru acest model este de 177.500 euro. Vor produce la Cluj si sisteme de lansare de rachete Pana atunci, Sonaca Aerospace Transylvania va incepe sa produca, incepand de la sfarsitul acestui an, sisteme de lansare de rachete. "Avand in vedere faptul ca Sonaca Aerospace Transylvania lucreaza in colaborare cu Airbus Defence and Space, incepand cu finalul anului 2018 aceasta va sustine productia prototipurilor rachetei purtatoare Ariane 6", au mai afirmat reprezentantii Sonaca. Potrivit ArianeSpace.com, Ariane 6 este un sistem de lansare in curs de dezvoltare de catre Agentia Spatiala Europeana, cu un prim zbor de test programat pentru 2020. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro