Cum arata arenele care vor gazdui intrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice. Brazilienii au mari probleme financiare

Cum arata arenele care vor gazdui intrecerile din cadrul Jocurilor Olimpice. Brazilienii au mari probleme financiare

Pentru ca linia de metrou sa fie gata pana la ceremonia de deschidere, programata la 5 august, ar mai fi nevoie de o finantare suplimentara de circa 250 de milioane de dolari, bani care nu s-au gasit momentan. De asemenea, guvernul statului Rio intentioneaza sa cheltuiasca in jur de 129 de milioane de dolari pentru securitatea Jocurilor, fortele de ordine urmand sa ajunga la 80.000 de persoane.

acum 100 luni (14 Jan 2016)

La inceputul lunii decembrie, presedintele Comitetului de Organizare a Jocurilor Olimpice, Carlos Arthur Nuzman, care este totodata si seful olimpismului brazilian, anunta cu mandrie ca 80% dintre proiectele olimpice ale metropolei braziliene au fost incheiate, procent mai mare decat in cazul altor gazde ale competitiei.

Intre timp, brazilienii au anuntat ca lucrarile au fost finalizate in proportie de 95%, astfel ca nu mai pot aparea surprize neplacute.

Reduceri de 30% in anumite sectoare

Cu toate acestea, anul 2015 n-a fost unul tocmai roz pentru organizatori, fiind marcat de coruptie, reduceri bugetare si recesiune. Scandalul de coruptie legat de gigantul Petrobras a aruncat tara in cea mai grava criza politica de la revenirea democratiei in urma cu 30 de ani. Cea mai ingrijoratoare este situatia liniei de metrou ce va lega zona Ipanema de cartierul Barra da Tijuca.

Pentru ca linia de metrou sa fie gata pana la ceremonia de deschidere, programata la 5 august, ar mai fi nevoie de o finantare suplimentara de circa 250 de milioane de dolari, bani care nu s-au gasit momentan. De asemenea, guvernul statului Rio intentioneaza sa cheltuiasca in jur de 129 de milioane de dolari pentru securitatea Jocurilor, fortele de ordine urmand sa ajunga la 80.000 de persoane. Comparativ, in jur de 40.000 de agenti au fost desfasurati pentru editia precedenta a competitiei, gazduita de Londra.

Stadiul lucrarilor de infrastructura

Parcul Olimpic Barra da Tijuca: 95%

Carioca Arena 1: 96% Carioca Arena 2: 97%

Carioca Arena 3: 98%

Rio Olympic Velodrome: 76%

Olympic Tennis Centre: 90%

Future Arena: 100%

Olympic Aquatics Stadium: 96%

Centrul International Media: 100%

Hotel: 88%

Olympic Golf Course: 100%

Satul Olimpic si Paralimpic: 97%

Citeste intreg articolul pe adevarul.ro