Cum ar trebui sa raspunda parintii celor mai incomode intrebari ale copiilor

Cum ar trebui sa raspunda parintii celor mai incomode intrebari ale copiilor

Totusi, raspunsurile ar trebuie sa vina pe intelesul lor, iar copiii nu trebuie sa fie ignorati sau sa li se livreze o minciuna doar pentru ca sunt naivi. Copiii trebuie sa stie ca diferentele dintre baieti si fete nu sunt nenaturale, iar parintele trebuie sa stie ca acestia vor deveni interesati, in mod natural, de partile lor genitale. Eu o sa mor atunci cand o sa fiu foarte batrana, asa cum este bunica, dar atunci tu o sa fi adult ca mine si vei avea copiii tai.

acum 38 luni (3 May 2017)

Uneori, copiii adreseaza parintilor intrebari la care acestia din urma nu stiu cum sa raspunda. Totusi, raspunsurile ar trebuie sa vina pe intelesul lor, iar copiii nu trebuie sa fie ignorati sau sa li se livreze o minciuna doar pentru ca sunt naivi. De aceea, "Bright Side" a adunat cele mai comune intrebari pe care copiii le spun parintilor si a venit cu solutii de raspunsuri.

Aceasta este o intrebare la care trebuie sa raspunzi pe cat de sincer, pe atat de simplu. O sugestie de raspuns este oferita de "Bright Side": "Cand mami si tati se iubesc, tati ii ofera mamei celulele lui, care se imbina cu ale mamei, iar in burta ei se formeaza bebelusul.

Copiii trebuie sa stie ca diferentele dintre baieti si fete nu sunt nenaturale, iar parintele trebuie sa stie ca acestia vor deveni interesati, in mod natural, de partile lor genitale.

"Diferentele sunt acolo pentru ca copiii sa se nasca. Un baiat are un penis si doua testicule, iar fata are un vagin si un unter, care este un sac special pentru copilul care se va naste in viitor. Baiatul si fata cresc si se iubesc, vor sa aiba copii. Se unesc ca doua piese de puzzle, iar apoi se naste copilul", este o sugestie de raspuns. Nu ar trebui sa te folosesti de unul dintre copii ca exemplu pentru celalalt sau sa spui ca il iubesti mai mult pe unul decat pe altul. Va iubim pe amandoi in mod egal, la fel cum si tu o iubesti pe mama, dar si cum il iubesti pe tata. Nu incerca sa il sperii si sa ii prezinti o parte negativa. Treaba lui este sa te ajute sa nu ai boli si sa ramai sanatos. Uneori poate sa fie dureros, dar fara aceasta vizita nu te vei face bine. Cand am fost bolnav si eu am facut injectii, mi-a fost frica dar mi-a fost bine dupa aceea", este o alta sugestie de raspuns.

Nu minti copilul pentru ca acesta poate sa accepte adevarul. O sa se intample asta la un moment dat, dar nu acum. Eu o sa mor atunci cand o sa fiu foarte bat... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro