Cum ar putea scapa de extradare Radu Mazare, Sebastian Ghita sau Puiu Popoviciu. Recomandarile unui expert UE

Cum ar putea scapa de extradare Radu Mazare, Sebastian Ghita sau Puiu Popoviciu. Recomandarile unui expert UE

Drept rezultat, tara inca este afectata de un sistem corupt si partinitor care este in principal domeniul serviciilor de informatii, mentinand retele si practici specifice perioadei sovietice, cu un sistem de justitie corupt si conditii pentru detentie care nu suporta comparatie cu cele ale oricarei alte natiuni dezvoltate din secolul 21", arata raportul realizat de Gary Cartright, precizand ca sunt prezentate studii de caz care "evidentiaza caracterul politizat al sistemului judiciar din Romania", scrie EUToday, citat de Mediafax.

acum 26 luni (22 Jan 2018)

Romania nu isi respecta obligatiile privind reformarea justitiei si nu demonstreaza clar separatia puterilor in stat, arata un raport elaborat de un expert in afaceri europene, Gary Cartright. Drept rezultat, tara inca este afectata de un sistem corupt si partinitor care este in principal domeniul serviciilor de informatii, mentinand retele si practici specifice perioadei sovietice, cu un sistem de justitie corupt si conditii pentru detentie care nu suporta comparatie cu cele ale oricarei alte natiuni dezvoltate din secolul 21", arata raportul realizat de Gary Cartright, precizand ca sunt prezentate studii de caz care "evidentiaza caracterul politizat al sistemului judiciar din Romania", scrie EUToday, citat de Mediafax. In timpul scrierii acestui raport, a fost primita o informatie despre un detinut roman care suferea de afectiuni mentale severe si avea dizabilitati fizice si care a fost extradat din Marea Britanie in Romania, unde a murit in detentie pe 2 ianuarie 2018", precizeaza autorul raportului.

Raportul contine si un capitol intitulat "Coruptia serviciilor de securitate din Romania", in care denunta presupusa "influenta" exercitata de SRI asupra DNA si a sistemului judiciar, inclusiv mentinerea practicii interceptarilor telefonice in investigatii de coruptie.

De asemenea, documentul denunta practica detentiei preventive si conditiile din penitenciare, considerate "inumane si degradante".

Fugarii celebri care ar putea sa nu mai fie adusi in tara

Daca recomandarile expertului UE vor fi puse in practica, mai multi fugari celebri, care au fugit de urmarirea penala sau executarea unor pedepse in strainatate, ar putea profita.

Judecat in mai multe dosare de coruptie, fostul primar al Constantei, Radu Mazare, ramane cu mandatul de arestare preventiva eliberat pe numele sau de Curtea Suprema la 10 ianuarie 2018, dupa ce instanta a respins luni co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro