Cum ar putea fi fluidizat traficul in Bucuresti

Cum ar putea fi fluidizat traficul in Bucuresti

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si edilul Capitalei, Gabriela Firea, au infiintat un grup de lucru pentru fluidizarea traficului din Bucuresti. "Pentru eliminarea cozilor nesfarsite de pe strazile din Bucuresti, ar trebui ca circulatia sa fie intermitenta: dupa ce a trecut cu prioritate o masina pe strada principala, urmatoarea masina cu prioritate de trecere sa fie prima masina de pe strada secundara.

acum 37 luni (12 Jul 2017)

Ministrul Transporturilor, Razvan Cuc, si edilul Capitalei, Gabriela Firea, au infiintat un grup de lucru pentru fluidizarea traficului din Bucuresti. Potrivit reprezentantilor, aceasta masura functioneaza de decenii in Statele Unite, dar si in tarile vecine din fosta Iugoslavie si isi arata eficienta prin fluidizarea traficului cu aproximativ 20%.

Potrivit propunerii, "verdele intermitent" din anumite intersectii este o masura care ar trebui extinsa la toate semafoarele din Capitala ca regula, chiar fara semnalizarea luminoasa intermitenta. "Pe toate semafoarele din Capitala - unde eficienta acestei masuri este semnificativa - se pot pune indicatoare pe care sa scrie sau masura se poate disemina pe tot teritoriul national prin modificarea legislatiei privind circulatia auto", se arata in propunere. Regula fermoarului

INACO sustine ca in tarile occidentale se aplica o regula banala care permite "democratizarea" si eficientizarea circulatiei de pe strazile secundare, respectiv "regula fermoarului".

"Pentru eliminarea cozilor nesfarsite de pe strazile din Bucuresti, ar trebui ca circulatia sa fie intermitenta: dupa ce a trecut cu prioritate o masina pe strada principala, urmatoarea masina cu prioritate de trecere sa fie prima masina de pe strada secundara. Aceasta masura poate fi recomandata participantilor la trafic din Capitala - unde este cea mai mare nevoie de aplicarea ei, dar poate fi impusa si prin modificarea Regulamentului de Circulatie pe tot teritoriul Romaniei, ca in cazul primei propuneri", spune Andreea Paul, presedinte INACO.

Semafoare cu afisaj

O alta masura propusa de INACO o reprezinta reintroducerea semafoarelor cu cifre luminoase, care afiseaza timpul cat dureaza diferitele culori ale semaforului.

Potrivit lor, semafoarele cu afisarea timpului sunt prezente in mai toate orasele mari din Romania in afara de Bucuresti si flui... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro