Cum ar fi aratat de fapt stramosii britanicilor de azi. Concluziile surprinzatoare ale unui studiu

Cum ar fi aratat de fapt stramosii britanicilor de azi. Concluziile surprinzatoare ale unui studiu

Cercetarea realizata de specialisti de la Muzeul de Istorie Naturala din Londra si de la Colegiul Universitar din Londra, prezentata publicului sub forma unui documentar pe canalul TV Channel 4, dezvaluie aspecte neasteptate legat de cum ar fi aratat stramosii britanicilor de azi.

acum 12 luni (13 Feb 2018)

Cercetarea realizata de specialisti de la Muzeul de Istorie Naturala din Londra si de la Colegiul Universitar din Londra, prezentata publicului sub forma unui documentar pe canalul TV Channel 4, dezvaluie aspecte neasteptate legat de cum ar fi aratat stramosii britanicilor de azi. Oamenii de stiinta banuiesc ca temperaturile scazute din pestera ar fi ajutat conservarea scheletului.

In cadrul proiectului s-a realizat si un model 3D - cel din imaginea de mai sus - de catre doi gemeni specialisti in reconstructii istorice pentru muzee din toata lumea, se arata pe Mirror.co.uk. El a trait cu mai mult de 10.000 de ani in urma, avea par brun, ochi albastri si piele intunecata la culoare.

Acest stramos al britanicilor ar fi trait in urma cu circa 10.000 de ani in urma, iar concluziile analizelor ADN arata ca acesta ar fi avut ochi albastri, piele inchisa la culoare si parul negru. Pentru ajunge la acest concluzii, cercetatorii au facut o gaura cu diametrul de vreo 2 milimetri in craniul gasit in 1903, au luat pulbere osoasa si au reusit sa extraga un genom complet, se arata pe theguardian.com.

Potrivit sursei citate, stramosii britanicilor de azi ar fi originari din Orientul Mijlociu.

"Astazi, aproximativ 10% din stramosii britanici albi pot fi legati de aceasta populatie veche", sustin jurnalistii de la The Guardian.

Coordonatorul cercetarii, profesorul Ian Barnes de la Muzeul de Istorie Naturala, spune, citat de The Mirror: "Pentru mine, nu doar culoarea pielii este interesanta, ci si combinatia de trasaturi care il fac sa arate ca nimeni dintre cei pe care-i vedem azi".

Alfons si Adrie Kennis, doi gemeni specializati in reconstructii istorice ale mamiferelor disparute si ale primilor oameni la muzee din toata lumea, au dat un chip acestor noi trasaturi descoperite, creand un model 3D.

credit video: Washingh... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro