Cum alunga frigul o femeie din Slobozia. Lucreaza sub cerul liber, dar nu simte gerul: "Mai am putin si ies la pensie si o sa scap de frig"

Cum alunga frigul o femeie din Slobozia. Lucreaza sub cerul liber, dar nu simte gerul:

Infofoliti bine, oamenii se grabesc sa ajunga in birourile incalzite si sa guste din prima cafea a zilei. Mai am putin si ies la pensie si o sa scap de frig. Echipament anti-frig Cea mai importanta lectie pe care Maria Renta a invatat-o la serviciul pe care il are este cum sa te protejezi de frig.

acum 92 luni (19 Jan 2016)

La primele ore ale diminetii, termometrul din centrul Sloboziei arata fix -16 grade Celsius. Contactul nu prinde nici la prima, nici la a doua cheie. Picioarele incep si ele sa inghete desi in fiecare bocanc este imblanit corespunzator. Infofoliti bine, oamenii se grabesc sa ajunga in birourile incalzite si sa guste din prima cafea a zilei.

Pentru Maria Renta (60 de ani) insa a infrunta temperaturile scazute de afara face parte din fisa postului. Lucreaza sub cerul liber de 16 ani, vanzand ziare la o taraba din centrul orasului.

"Este al 16-a iarna pe care o petrec pe strada, la taraba, vanzand ziare. Mai am putin si ies la pensie si o sa scap de frig. Desi, daca vreti sa ma credeti, chiar nu mai simt frigul. Am venit, am dat zapada de pe taraba, am dat cu niste sare prin jurul ei sa nu alunece cumparatorii" spune Maria Renta.

Echipament anti-frig

Cea mai importanta lectie pe care Maria Renta a invatat-o la serviciul pe care il are este cum sa te protejezi de frig. Cel mai important, in opinia sa, este sa ai o tinuta adecvata temperaturilor scazute.

Astazi, Maria Renta a venit la serviciu purtand doua perechi de pantaloni, trei pulovere, o geaca groasa, un fular si manusi. De asemenea, cand a intrat in tura a primit si doi litri de ceai cald din partea firmei la care este angajata.

"Sa stiti ca eu mai discut cu oamenii si le mai spun ce sa-si puna pe ei daca-i vad ca sunt imbracati nepotrivit. Sa stai toata ziua pe strada nu este un lucru usor. Haine cat mai groase, manusi in maini si capul protejat cu o caciula, la gura fular. Daca precipitatiile ocolesc Ialomita pentru moment, nu acelasi lucru se poate spune si despre frig. Pacientii care au nevoie de dializa, transportati cu senilatele la spitale ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro