Cum alegi si gatesti corect pastele

Cum alegi si gatesti corect pastele

Pastele cu striatii, cum sunt penelle ori ditalini, se potrivesc cu sosuri mai grase, cum sunt cele care contin smantana, ulei de masline sau branza topita, in timp ce pastele lungi sau fine, de exemplu farfallele, spaghetele ori tagliatellele, sunt bune cu sos de rosii sau cu sos ragu.

acum 75 luni (20 Nov 2017)

Sos in functie de forma lor

Sunt 3 lucruri pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi pastele: marimea, forma si textura. Pastele mai mici, cum sunt taiteii, sunt perfecte pentru supe si ciorbe, in timp ce macaroanele sau pastele scoici sunt recomandate pentru salate.

Pastele cu striatii, cum sunt penelle ori ditalini, se potrivesc cu sosuri mai grase, cum sunt cele care contin smantana, ulei de masline sau branza topita, in timp ce pastele lungi sau fine, de exemplu farfallele, spaghetele ori tagliatellele, sunt bune cu sos de rosii sau cu sos ragu.

Chiar daca va preveni lipirea pastelor, nici sosul nu se va prinde de ele. De regula, la 450 g de paste se folosesc 5 litri si jumatate de apa si se fierb intr-o oala cat mai incapatoare, deoarece acestea se umfla in timpul prepararii.

Afla pe Clicksanatate.ro cum se prepara pastele de casa!

Ce poti trata cu frunze de morcov

In ce situatii sunt contraindicate extensiile de gene ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro