Cum alegem piesele auto potrivite pentru masina noastra si ce inseamna indicii notati pe ele - explicatia specialistilor

Cum alegem piesele auto potrivite pentru masina noastra si ce inseamna indicii notati pe ele - explicatia specialistilor

E bine de lamurit ca fiecare proprietar de masina are dreptul de a alege tipul de piese pe care mecanici le vor monta, cand situatia o cere, pe autovehiculul lor. De regula, mentioneaza mecanicul dedicat autoeconom.ro (o platforma online care te ajuta sa faci alegerile potrivite si in timp real pentru masina ta), distribuitorii de piese recomanda achizitionarea acestora doar de la agenti specializati, magazine specializate si service-uri auto.

acum 51 luni (20 Mar 2016)

E bine de lamurit ca fiecare proprietar de masina are dreptul de a alege tipul de piese pe care mecanici le vor monta, cand situatia o cere, pe autovehiculul lor. Lor le apartine decizia legata de bani, de locul unde sa fie facute reparatiile si de asteptarile privind calitatea pieselor pe care le aleg pentru masina.

De regula, mentioneaza mecanicul dedicat autoeconom.ro (o platforma online care te ajuta sa faci alegerile potrivite si in timp real pentru masina ta), distribuitorii de piese recomanda achizitionarea acestora doar de la agenti specializati, magazine specializate si service-uri auto. Daca aveti dubii legate de tipul piesei, uitati-va peste documentele de provenienta ale acesteia. Sursa citata mai sus ne explica:

"Indicativul OE - Original Equipment (genuine)

Aceasta este piesa originala folosita de producatorul auto la asamblarea masinii. Aceasta piesa poate sa fie fabricata de catre un furnizor precum Hella, Bosch, Mann-Filter sau altii sub un contract special si exclusiv cu producatorul auto. De obicei, aceste piese sunt livrate de catre furnizori, direct in ambalajul producatorilor de masini.

Indicativul OEM - Original Equipment Manufacturer

Aceasta este denumirea data de catre furnizorul de piese, tuturor pieselor montate de origine pe o masina. In acest caz, furnizorul de piese, are dreptul de a produce aceeasi piesa originala si de a o ambala in ambalaj propriu marcat cu logo-ul sau. Pentru a ajunge in comert, acest tip de piese sunt omologate de catre organismele internationale. Calitatea acestor piese difera in functie de notorietatea producatorului de piese si de pretul acestora. De retinut ca diferenta nu se face cu privire la siguranta pe care o prezinta acestea, ci mai degraba la numarul de kilometri in care piesa functioneaza in parametrii optimi".

Mecanicul consultat sustine ca nu exista o metoda usoa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro