Cum alegem o vedere si ce scriem pe ea. Lista gafelor: de ce e interzis mesajul oblic si ce texte trebuie evitate

Cum alegem o vedere si ce scriem pe ea. Lista gafelor: de ce e interzis mesajul oblic si ce texte trebuie evitate

In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu (licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti.

acum 67 luni (10 Nov 2017)

"Cartea postala simpla este din ce in ce mai rar folosita in corespondenta, pentru ca poate fi citita de catre oricine. Cel mai bine ar fi ca acestea sa se refere la imagine, evitandu-se platitudinile de genul "Un strop de mare si o raza de soare va trimite de pe minunatul litoral romanesc Adina". Lipsa de inspiratie si, de fapt, dezinteresul pentru gestul facut se traduce prin texte stereotipe: "Salutari din Vatra Dornei - familia Popescu" sau "Toate cele bune de pe minunatele plaiuri romanesti..." Turnul Eiffel, o imagine banala Si la alegerea vederilor trebuie sa tinem cont de mai multe lucruri, pentru ca acestea nu trebuie cumparate la intamplare, ci cautate cu grija. Ne vom opri la acele imagini care sunt semnificative pentru locurile pe care le vizitam, gandindu-ne si la faptul ca uneori le trimitem unor colectionari. Daca vizitam un muzeu, sa alegem reproduceri ale capodoperelor care ne-au impresionat in mod deosebit, iar pe verso sa le comentam. Sa recunoastem ca asta presupune sa ne documentam, dar merita sa facem acest efort intelectual. O telegrama nu trebuie sa cuprinda cuvinte inutile, dar nici sa fie criptica dintr o economie exagerata, deoarece sar putea ca destinatarul sa nu inteleaga mesajul. "Codul bunelor maniere astazi" nu face exceptie: la douazeci de ani de la aparitie s-a vandut in peste 300.000 de exemplare. In urma extraordinarului succes al cartii, autoarea, Aurelia Marinescu (licentiata a Facultatii de Limba si Literatura Romana), a fost invitata sa vorbeasca la radio si la televiziune, sa dea interviuri, sa scrie in reviste de mare tiraj pe tema comportamentului civilizat, sa tina cursuri de bune maniere la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice a Universitatii Bucuresti. Codul bunelor maniere: "A da bacsisuri exorbitante nu constituie o dovada de generozitate"

Codul bunelor maniere in mediul digital: cum trebuie sa le urezi la multi ani prietenilor si ce faci cand trebuie sa iti anunti seful ca nu ajungi la biro... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro