Cum alegem lotiunea de plaja in functie de culoarea pielii

Cum alegem lotiunea de plaja in functie de culoarea pielii

Factor de protectie in functie de ten la adulti La adulti, crema de plaja se alege in functie de ten. Persoanele care au pielea putin mai inchisa, dar nu maslinie, pot opta pentru o lotiune de plaja cu factor de protectie 20, iar cele cu tenul inchis pot alege una cu factor de protectie 15.

acum 60 luni (23 May 2017)

Pielea copiilor este cea mai sensibila la razele puternice ale soarelui. "La copii, indiferent de culoarea pielii, eu recomanda cu lotiune cu factor de protectie 50. Cei mici, mai ales pana la varsta de cinci ani, sunt foarte sensibili. Dupa varsta de cinci ani, daca cel mic are pielea mai inchisa la culoare, atunci se poate folosi o crema cu factor de protectie 35. De asemenea, chiar daca ii dati cu crema nu expuneti copiii la soare la orele pranzului, mai ales intre 13.00 si 16.00 cand este extrem de cald", spune dermatologul Alina Vija.

Factor de protectie in functie de ten la adulti

La adulti, crema de plaja se alege in functie de ten. Se recomanda o lotiune cu factor de protectie 35 chiar daca nu veti obtine un bronz puternic. Persoanele care au pielea putin mai inchisa, dar nu maslinie, pot opta pentru o lotiune de plaja cu factor de protectie 20, iar cele cu tenul inchis pot alege una cu factor de protectie 15. Nu renuntati la crema dupa doua-trei zile de plaja crezand ca pielea s-a obisnuit cu soarele, deoarece va veti arde. Arsurile solare distrug pielea si pot duce in timp la melanom, un cancer de piele agresiv", mai spune dermatologul. "Chiar daca folositi crema de plaja, pielea trebuie ingrijita si dupa ce stati la soare. Apa de mare mai ales, dar si razele soarelui usuca pielea deoarece corpul se deshidrateaza. Dupa ce veniti de la plaja, faceti dus si folositi o lotiune racoritoare.

Lotiunea nu ne protejeaza o zi intreaga

Lotiunea de plaja este eficienta, dar nu actioneaza o zi intreaga. "Nu este suficient sa aplicati lotiune de plaja o singura data. De asemenea aplicati lotiune pe tot corpul, inclusiv pe fata, nu doar pe umeri si spate cum fac unele persoane. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro