Cum alegem cele mai coapte si cele mai gustoase citrice. Metode simple, dezvaluite de vanzatorii cu experienta

Cum alegem cele mai coapte si cele mai gustoase citrice. Metode simple, dezvaluite de vanzatorii cu experienta

Grapefruitul-"Un grapefruit proaspat este bine sa aiba o aroma usor dulceaga, daca este tinut la temperatura camerei, sa fie greu in comparatie cu marimea sa si ferm la atingere.

acum 98 luni (2 Nov 2016)

Desi citricele se gasesc aproape peste tot, unii evita sa le cumpere.

Citricele ocupa un rol foarte important, mai ales iarna, pentru aportul de vitamina C si flavonoizi. Ele trebuie sa aiba coaja subtire, sa fie tari si dense (grele), semne de prospetime. Coaja trebuie sa fie lucioasa si, daca o zgarai cu unghia, trebuie sa miroase puternic", spune Mariana Cipleu, vanzatoare.

Lamaile - Este indicat sa alegem lamaile care mai au o urma de verde pe ele.

Grapefruitul-"Un grapefruit proaspat este bine sa aiba o aroma usor dulceaga, daca este tinut la temperatura camerei, sa fie greu in comparatie cu marimea sa si ferm la atingere. Coaja trebuie sa fie neteda si fara pete.

Pomelo- Atunci cand alegem un fruct pomelo, trebuie sa fie greu si sa aiba o coaja stralucitoare. Veti beneficia astfel de un fruct gustos si zemos, un deliciu culinar si o "bomba" de vitamina C. Ele vin o data sau de doua ori pe luna din import, aproape crude, fiind pastrate la frigider, de unde ajung direct la vanzare. Se coc, practic artificial, in raft, de aceea trebuie sa fim foarte atunci cand le cumparam.

Va mai recomandam:

Cum sa scadem semnificativ valoarea facturii la apa. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro